Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Tiks mainīts regbija-7 Pasaules sērijas formāts

Juris Miņins
Juris Miņins

Tiks mainīts regbija-7 Pasaules sērijas formāts
Foto: AFP/Scanpix

Līdz ar jaunā olimpiskā cikla sākumu, pasaules regbija vadītāji ir nolēmuši, ka ir jāmaina ierastais regbija-7 Pasaules kausa formāts, ieviešot tajā olimpisko sporta veidu standarts.

Pasaules sērija regbijā-7, kas tiek rīkota kā vīriešu, tā sieviešu komandām, ir pats prestižākais nacionālo izlašu turnīrs regbijā-7, kas notiek katru sezonu. Tajā piedalās pašas spēcīgākās šī sporta veida izlases. Savukārt 2016. gada vasaras olimpiādē regbijs-7 debitēja spēļu programmā, kļūstot par pilntiesīgu olimpiādes dalībnieku.

Tiesa, izspēles formāts Pasaules sērijā un olimpiādē atšķīrās, turklāt, komandas četrgades svarīgākajā turnīrā cīnījās par medaļām, bet Pasaules sērijā komandas cīnās par kausu, vairogu, plāksni un bļodu, t.i., tika izspēlēti mikromači, kuros pat tās komandas, kas par faktisko uzvaru turnīrā necīnās, varētu iegūt kādu balvu.

No jaunās sezonas sistēma būs citādāka, proti, pēc grupu turnīra noslēguma divas katras grupas labākās komandas turpinās cīņu par pirmajām vietām, bet pārējās komandas – par Izaicinājuma kausu. Beigu beigās tas novedīs pie tā, ka katra spēle būs nozīmīga no galīgā vietu sadalījuma turnīrā, turklāt, kas vēl svarīgāk, komandas vairāk necīnīsies par posma uzvarētāju kausu, bet par medaļām.

“World Rugby” vadītājs Bils Bemonts par jaunajām izmaiņām sacīja tā: “Pēc regbija-7 debijas olimpiādē var teikt, ka mēs esam uz pareizā ceļa, jo tas bija fantastisks turnīrs. Nākošā olimpiāde notiks 2020. gadā, tāpēc, ja mēs gribam ieviest kādas izmaiņas, tas ir jādara tagad. Ar jauno formātu, kad komandas cīnīsies par medaļām, mēs vēlamies pietuvoties olimpisko sporta veidu standartam.”

Atgādināsim, ka 2016. gada olimpiādē par čempioniem regbijā-7 vīru konkurnecē kļuva Fidži, aizs sevis atstājot Lielbritāniju un DĀR, bet dāmām par čempionēm kronēja Jaunzēlandi, kuras finālā apspēlēja Austrāliju, bet trešajā vietā palika Kanāda.

Savukārt 2016./2017. gada Pasaules sērija regbijā-7 vīriem sāksies 2. decembrī un ilgs līdz nākošā gada maijam, bet sieviešu turnīrs norisināsies no 1. decembra līdz 25. jūnijam.

Izmantotie resursi:
World Rugby

     [+] [-]

, 2016-10-04 06:33, pirms 8 gadiem
Parasto regbiju ar vēl spēlēs jeb tik to septītnieku? Pārāk īsas tās spēles

     [+] [-]

, 2016-10-04 08:10, pirms 8 gadiem
Psycho Dad rakstīja: Parasto regbiju ar vēl spēlēs jeb tik to septītnieku? Pārāk īsas tās spēles
Ne tikai spēlēs, bet arī pilnā sparā spēlē. Klubu regbijā pašlaik ir Eiropas čempionāti un eirokausi, testu regbijā - The Rugby Championship pēdējā kārta vēl. Gada beigās, kā vienmēr, atkal būs globālais testu maču logs.