Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Skotija kā pēdējā no favorītizlasēm publisko PK sastāvu

Skotija kā pēdējā no favorītizlasēm publisko PK sastāvu
Skotijas regbija izlase
Foto: PA Images/Scanpix

Gregors Taunsends, Skotijas regbija izlases galvenais treneris, šodien nosauca spēlētājus ar kuriem viņš jau šomēnes dosies uz 2019. gada Pasaules kausa finālturnīru, kas norisināsies Japānā.

Kā jau tika iepriekš prognozēts, cnetriem Rorijam Hačinsonam un Hjūvam Džonsam nav atradusies vieta Skotijas izlases Pasaules kausa sastāvā un tāpat komandā nebūs Magnusa Bredberija, Meta Fadžersona, Bairona Makgina, Džeimija Bhati un Džoša Štrausa.

Vairāk kā trešdaļai spēlētāju (13) jau ir Pasaules kausa pieredze, bet Džons Bārklijs gatavojas savam trešajam Pasaules kausa finālturnīram, lai arī 2015. gada PK viņš izlaida. Viņš arī ir izlases mačiem bagātākais komandas spēlētājs, jo Skotijas izlases kreklu oficiālos mačos ir vilcis 74 reizes.

Tāpat izlasē spēlēs visi galvenie spēki no ārzemju klubiem – Greigs Leidlo, Fins Rasels no Francijas un Stjuarts Hogs ar Šona Meitlandu no Anglijas.

Skotijas izlasei gan vēl priekšā ir viena pārbaudes spēle, kad šajā nedēļas nogalē viņi savā laukumā cīnīsies pret Gruzijas izlasi, kuru iepriekšējās nedēļas nogalē jau pārspēja ar 44:10. Savukārt Pasaules kausa grupu turnīrā viņiem ir garantētas spēles pret Īriju, Japānu, Krieviju un Samoa.

Uz šo brīdi tikai divas no 20 Pasaules kausa finālturnīra dalībniecēm nav nosaukušas savus sastāvus un tās abas ir Ziemeļamerikas izlases – ASV un Kanāda.

Skotijas izlases sastāvs 2019. gada Pasaules kausam regbijā

Uzbrucēji: Džons Bārklijs, Saimons Berghans, Freizers Brauns, Skots Kamins, Alans Dels, Zanders Feigersons, Grans Gilkrists, Džonijs Grejs, Sjuarts Makinalijs, Vilems Nīls, Gordons Rīds, Džeimijs Ričijs, Bleids Tomsons, Bens Tūliss, Džordžs Tērners, Hemišs Vatsons, Raiens Vilsons.
Aizsargi: Dārsijs Greiems, Kriss Heriss, Adams Hestings, Stjuarts Hogs, Džordžs Horns, Pīts Horns, Sems Džonsons, Blērs Kinghorns, Greigs Leidlo, Šons Meitlands, Ali Praiss, Fins Rasels, Tomijs Seimūrs, Dankans Teilors.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.