Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

PK mazākā valsts Tonga cer uz pirmo ceturtdaļfinālu

PK mazākā valsts Tonga cer uz pirmo ceturtdaļfinālu
Tonga 2015. gada Pasaules kausā
Foto: Reuters/Scanpix

Tongas regbija savienība ir publicējusi galvenā trenera Toutai Kefu izvēlēto spēlētāju sarakstu, kuri bijušā Austrālijas izlases spēlētāja vadībā dosies uz 2019. gada Pasaules kausu.

Toutai Kefu, kurš pats ir dzimis Tongā, taču starptautiskajā arēnā ir pārstāvējis Austrālijas valstsvienību (60 spēlēs gūti 10 piezemējumi), ir nosaucis savas trenētās komandas sastāvu startam Pasaules kausa finālturnīrā, kas jau mazāk kā pēc trijām nedēļām sāksies Japānā.

Jāsaka, ka Tongas izlasei, kā jau visām Okeānijas salu valstu komandām, lielākais pārdzīvojums šādos gadījumos ir viņu valstī dzimušie spēlētāji (vai spēlētāji, kuri varētu pārstāvēt izlasi balstoties uz vecāku dzimšanas vietām), kas jau ir iespēlēti citās izlasēs, tādēļ nevar pārstāvēt dzimtenes komandu. Vien no Jaunzēlandes izlases atskaitītajiem komandai būtu iespaidīgs papildinājums sešu regbistu izskatā.

Visādi citādi lielu pārsteigumu Tongas izlases sastāvā nebija un tajā spēlēs visi galvenie tās spēki, sākot no Bena Tameifuns, līdz Telusam Veainu.

Tongas regbija savienība ir arī publiskojusi savus mērķus, proti, tā cer, ka pirmo reizi vēsturē viņu izlasei izdosies iekļūt izslēgšanas mačos. Lai tas notiktu, komandai, visdrīzāk, būs nepieciešamas trīs uzvaras apakšgrupu spēlēs. Jāsaka gan, ka tas noteikti nebūs viegls uzdevums, jo tongieši spēlē vienā grupā ar Angliju, Franciju, Argentīnu un ASV.

Jāpiebilst, ka Tonga, kurā dzīvo aptuveni 100 tūkstoši iedzīvotāju, ir mazākā no visām 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra dalībniecēm.

Tongas izlases sastāvs 2019. gada Pasaules kausam regbijā

Uzbrucēji: Sigfrīds Fisīhoi, Vunipola Fifita, Latu Talakai, Paula Ngauamo, Sosefo Sakalia, Siua Mailī, Siua Halanukonuka, Māfu Fia, Bens Tameifuna, Sems Lousi, Leva Fifita, Sitiveni Mafi, Sione Kalamafoni, Māma Vaipulu, Fotu Lokotui, Zeins Kapeli, Dens Faleafa, Nasi Manu.
Aizsargi: Sonate Takulua, Leons Fukofuka, Samisoni Fisialu, Kurts Morats, Džeimss Favia, Siale Piutau, Malietoa Hingano, Nafi Tuitavake, Atieli Pakalani, Deivids Halifonua, Viliams Lolohea, Kūpers Vuna, Telusa Veainu.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.