Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa Vašingtonā tiek galā ar DĀR

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa Vašingtonā tiek galā ar DĀR
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien ASV galvaspilsētā Vašingtonā Velsas regbija izlase smagā un nervozā mačā tika pie pirmās uzvaras šīs vasaras testu mačos, ar 22:20 pārspējot Dienvidāfrikas Republikas valstsvienību.

Velsas un DĀR izlases savu pirmo testu maču 2018. gada vasarā sāka nevis kādā no saviem laukumiem, bet gan samērā tālā izbraukumā, jo regbija popularizācijas nolūkos šis mačs norisinājās ASV galvaspilsētā, Vašingtonā, "RFK Stadium" arēnā, kas pagājušā gadsimta otrajā pusē 35 gadus kalpoja kā Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Vašingtonas "Redskins" mājvieta un spēj uzņemt vairāk kā 45 tūkstošus skatītāju. Tiesa, jāatzīst, ka šajā mačā bija gana daudz brīvu vietu.

Mača sākumā Velsas un DĀR izlases nesteidzās uzbrukt un spēlēja piesardzīgi, pirmos punktus, realizējot soda sitienu, puslaika vidū guva dienvidāfrikānis Eltons Jantīzs. Tiesa, tas bija tikai sākums, jo mačs apgriezienus sāka uzņemt tuvāk puslaika izskaņai. Vispirms Hels Emiss, kurš bija nopelnījis sodu, guva mača pirmo piezemējumu, bet vēlāk tieši to pašu izdarīja arī Tomoss Viljamss.

Otro puslaiku sākot ar gana labu pārsvaru (14:3), taču jau pirmajās minūtēs Treviss Ismails guva pirmo DĀR piezemējumu uz ko velsieši atbildēja ar precīzu soda sitienu. Lai arī Eiropas komandai vēl aizvien bija septiņu punktu pārsvars, varēja redzēt, ka komanda jau ir gana nogurusi, ko Āfrikas vienība, sev raksturīgā stilā, arī mēģināja izmantot.

Ieguvuši vairākumu Rasija Erasmusa padotie guva piezemējumu, kad veiksmīgāks par visiem izrādījās Makazole Mapimpi, bet visa komanda kopā spēja gūt desmit punktus, izvirzoties vadībā ar 20:17.

Prieki DĀR "Antilopēm" bija īsi, jo Raiens Eliass, izmantojot oponentu kļūdu, izrāvās cauri aizsardzības līnijai un piezemēja bumbu ieskaites zonā, atgriežot vadību Velsai, kuru viņi arī veiksmīgi noturēja.

Līdz ar to Rasijs Erasmuss, kurš pie DĀR izlases stūres stājās vien šajā ziemā, savu valsts galvenās komandas trenera karjeru ir sācis ar zaudējumu.

Tāpat šonedēļ pārbaudes spēles aizvadīja arī Gruzijas un Itālijas izlases. Gruzīni ar 16:15 tika galā ar "French Barbarians" izlasi, bet Itālija, kurai priekšā ir divas spēles ar Japānas izlasi, vispirms tikās ar Japānas čempionāta komandu "Yamaha Jubilo" un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 52:19.

Nākamās izlašu spēles ir paredzētas devītajā jūnijā, kad ir ieplānota patiesi bagātīga programma, jo šajā dienā tiks aizvadīti deviņi regbija mači.