Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Rumāņi atņem krieviem pēdējās cerības uz dalību Pasaules kausā

Rumāņi atņem krieviem pēdējās cerības uz dalību Pasaules kausā
Krievijas regbija izlases spēlētāji pirms mača ar Spāniju
Foto: Sputnik/Scanpix

Pārspējot Krievijas izlasi ar 25:15, Rumānijas valstsvienība pietuvojās tiešajai kvalifikācijai uz 2019. gada Pasaules kausu regbijā, bet krieviem šis zaudējums nozīmēja oficiālu izstāšanos no cīņas par biļeti uz Japānu.

Iepriekš jau ziņojām, ka Krievijaas izlase ārkārtīgi neveiksmīgi aizvadīja 2019. gada Pasaules kausa Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra otro kārtu, savās mājās piekāpjoties tiešajiem konkurentiem, spāņiem, kas faktiski viņus izslēdza no turpmākās cīņas par biļeti uz Japānu, taču iepriekšējā spēļu kārtā negaidītā Spānijas uzvara pār Rumāniju atgrieza krieviem cerību.

Lai turpinātu cīņu par vietu Pasaules kausā Krievijas izlasei šodien bija jāpārspēj Rumānija ar 20 punktu starpību, turklāt jāgūst arī četri piezemējumi – uzdevums, protams, ļoti sarežģīts, jo rumāņi pēdējos gados rāda labāku sniegumu nekā krievi, taču, vismaz teorētiski, izpildāms. Turklāt, jāņem vērā, ka pirms šīs spēles savu amatu atstāja Krievijas regbija izlases galvenais treneris pamatojot to ar galvenā uzdevuma (kvalificēties PK) neizpildīšanu.

Tiesa, visa teorija jau pašā mača sākumā tika pamatīgi sašķobīta, jo jau sestajā minūtē rumāņu uzbrucēji, atrodoties piecu metru zonā, spēja izdarīt pietiekoši lielu spiedienu uz krieviem, lai nogādātu bumbu ieskaites zonā. Krievi arī nepalika atbildi parādā un organizēja savus, visnotaļ bīstamus, uzbrukumus un tieši šādā stilā tika aizvadītas visas 40 pirmā puslaika minūtes. Dmitrijs Gerasimovs guva piezemējumu krievu labā, bet Jurijs Kušnarjovs bija precīzs soda sitienā, tiesa, pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 10:8 par labu Rumānijai, jo precīzu soda sitienu izpildīja arī Valentins Kalafetjanu.

Otrais puslaiks tika aizvadīts jau ar lielu mājnieku teritoriālo pārsvaru, taču ar piezemējumu guvumiem viņiem tik viegli vis negāja un vienā no epizodēm, savā laukuma pusē, viņi arī zaudēja bumbu, ko krievi izmantoja, panākot 15:15.

Bija skaidrs, ka no Krievijas izlases plāna par uzvaru ar 20 punktiem vairs nav palicis ne miņas, taču nospēlēt cienīgi un, varbūt, pabojāt rumāņiem noskaņojumu cīņā par pirmo vietu grupā, izskatījās reāli. Tiesa, "Ozoli", kā dēvē Rumānijas regbistus, gan vēl nebija visu pateikuši un mača noslēgumā izcēlās ar diviem piezemējumiem, panākot 25:15.

Interesanti, ka pirms mača Rumānijas izlases pārstāvji gan bija solījuši ļoti pārliecinošu uzvaru, t.i., ar bonusa punktu.

Līdz ar šo zaudējumu Krievijas izlase oficiāli ir atvadījusies no jelkādām izredzēm spēlēt 2019. gada Pasaules kausā regbijā. Jāpiebilst, ka PSRS vai Krievijas izlases regbija Pasaules kausā ir piedalījušās vien 2011. gadā, kad zaudēja visās grupu turnīra spēlēs un tālākai cīņai nekvalificējās. Vienīgā iespēja piedalīties četrgades nozīmīgākajā turnīrā bija 1987. gadā, kad uz pirmo PK izcīņu tika uzaicināta PSRS izlase, taču politisku iemeslu dēļ (iestājoties pret aparteīdu DĀR), šis uzaicinājums tika noraidīts.

Rumānijas komandai gan šī uzvara bija ļoti svarīga jo tā ļauj cerēt uz pirmo vietu kvalifikācijas grupā, kas dod automātisku ceļazīmi uz Japānu. Savukārt otrās vietas ieguvējiem ir paredzēta cīņa pret Portugāli, kur tiks noskaidrota tā komanda, kas jau cīņā pret Samoa centīsies iekļūt Pasaules kausā (Eiropas/Okeānijas "play-off" mača zaudētājiem tiks dota vēl pēdējā iespēja, gandarījuma turnīrā, kura uzvarētāji arī tiks pie uzaicinājuma uz Pasaules kausu).

Pievēršoties citām spēlēm, jau pieminētā Spānija tikās ar Gruziju un, tā kā gruzīni jau ir nodrošinājuši sev vietu PK, šī cīņa tika izspēlēta tikai 2018. gada Eiropas čempionāta ietvaros. Spāņi izrādīja diezgan lielu pretestību, taču gruzīni izdarīja pietiekoši, lai svinētu uzvaru – 23:10.

Savukārt Eiropas čempionāta vājāko komandu duelī Beļģija tikās ar ne tos labākos laikus izdzīvojošajiem Vācijas regbistiem. Spēlējot savā laukumā beļģi neatstāja vāciešiem ne mazākās iespējas uz pozitīvu iznākumu, pieveicot viņus ar 69:15.

2018. gada Eiropas čempionāts regbijā

MājniekiViesiRezultāts
RumānijaKrievija25:15
GruzijaSpānija23:10
BeļģijaVācija69:15
#KomandaSUN ZP
1.Gruzija330013
2.Rumānija32019
3.Spānija32018
4.Krievija31025
5.Beļģija31025
6.Vācija30030

Eiropas zonas kvalifikācija 2019. gada Pasaules kausam

#KomandaSUNZP
1.Rumānija740225
2.Spānija650121
3.Krievija730415
4.Vācija62048
5.Beļģija61057

Izmantotie resursi:
Home page | Rugby Europe


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.