Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Sunwolves" savu pēdējo "Super Rugby" sezonu sāk ar uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Sunwolves" savu pēdējo "Super Rugby" sezonu sāk ar uzvaru
Foto: EPA/Scanpix

Vienīgā Japānas regbija komanda "Super Rugby" čempionātā ″Sunwolves″, kuriem šī ir pēdējā sezona, pirmajā mačā svinēja uzvaru ar 36:27, pārspējot Melburnas "Rebels".

Japānas regbija klubs "Sunwolves" dienvidu puslodes spēcīgāko komandu čempionātam pievienojās 2016. gada sezonā un tā galvenais uzdevums bija vairot regbija popularitāti 2019. gada Pasaules kausa rīkotājvalstī, kā arī dot japāņu spēlētājiem iespēju gatavoties turnīram visaugstākajā pieejamajā klubu regbija līmenī.

Diemžēl, bet šis bija tas gadījums, kad gribēšanas bija vairāk nekā varēšanas, jo gan sportiskie, gan finansiālie rezultāti nav devuši iemeslu priekam – četru sezonu (61 spēle) laikā ir izcīnītas tikai astoņas uzvaras, bet jau teju pirms gada, 2019. gada martā, japāņi paziņoja, ka finansiālo problēmu dēļ 2020. gada "Super Rugby" sezona būs pēdējā šim klubam.

Savu "atvadu tūri" Japānas vilki gan sāka sev diezgan neraksturīgā manierē, proti, ar uzvaru pār Melburnas "Rebels" – 36:27. Kā var noprast, abas komandas sarīkoja labu uzbrukuma izrādi, taču Japānā bāzētā kluba spēlētāji bija veiksmīgāki pirmajā puslaikā, kuru noslēdza ar 22:13 sev par labu. Jāpiebilst, ka vienu piezemējumu guva arī Gruzijas izlases spēlētājs Jaba Bregvadze.

Pievēršoties citām spēlēm, aizvadītās sezonas čempioni, Kraistčērčas "Crusaders" sezonu sāka ar 43:25 pret Jaundienvidvelsas "Waratahs". Savukārt Argentīnu pārstāvošā "Jaguares", kas pērnajā vasarā spēlēja finālā, ar 38:8 satrieca Johanesburgas "Lions". Divus piezemējumus guva Matiass Moroni.

Visbeidzot, Velingtonas "Hurricanes", kuriem šī sezona jāpavada bez Bodena Bareta un Nehes Milnera-Skadera, bez ierunām (0:27) piekāpās Keiptaunas "Stormers", kuras rindās bija desmit regbisti, kas aizvadītajā rudenī virs galvas cēla Viljama Veba Elisa balvu, tajā skaitā DĀR izlases kapteinis Sija Kolisi.

"Super Rugby" 2020. gada sezona, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
BluesChiefs29:27
BrumbiesReds27:24
SharksBulls23:15
SunwolvesRebels36:27
CrusadrsWaratahs43:25
StormersHurricanes27:0
JaguaresLions38:8

Izmantotie resursi:
https://super.rugby/superrugby/