Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija regbija EČ sāk ar zaudējumu Spānijai

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija regbija EČ sāk ar zaudējumu Spānijai
Foto: TASS/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika dots starts 2020. gada Eiropas čempionātam regbijā un tā pirmajā cīņā zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Krievijas izlase, kas ar 12:31 piekāpās Spānijai.

Eiropas čempionāts regbijā ir turnīrs, kurā piedalās nominālā Eiropas regbija otrā ešelona komandas, tiesa, to vidū ir arī spēcīgas izlases, ieskaitot 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra dalībnieces, Gruziju un Krieviju.

Krievijas izlase pirmajā cīņā tikās ar Spāniju un savus oponentus uzņēma Soču “Fisht Stadium”, jeb 2014. gada ziemas olimpiādei uzceltajā arēnā, kas spēj uzņemt teju 45 tūkstošus skatītāju. Diemžēl, bet lielākā daļa sēdvietu palika tukšas, jo uz maču bija ieradušies vien nepilna piektā daļa no maksimālā līdzjutēju skaita.

Jāsaka, ka arī krievi saviem faniem nevarēja pasniegt dāvanu, jo februāra sākumam lieliskajos apstākļos, lai arī pat pirmie izvirzījās vadībā, beigu beigās, nespēja tikt galā ar spāņu piedāvāto spēli un zaudēja ar 12:31.

Otrajā spēlē tikās Gruzija un Rumānija. Ja vēl pirms četriem gadiem šo spēli varētu saukt par Eiropas čempionāta grandu cīņu, tad tagad, kad rumāņu regbijs piedzīvo diezgan lielu krīzi, ko vēl vairāk pastiprināja gripas epidēmija “Ozolu” rindās, “Lelos” bija izteikti mača favorīti. Pirmajā puslaikā viņu pārsvars gan nebija tik uzskatāms (8:6), bet otrajās 40 minūtēs gruzīni visu nokārtoja – 41:13.

Pēc šīs uzvaras daudzi jau Gruzijas izlasi ir kronējuši par 2020. gada Eiropas čempioniem, tā kā rumāņi bija viņu nopietnākie pretinieki šajā turnīrā. Tiesa, Spānijas valstsvienība pēdējos gados arī demonstrē ļoti labu spēli un, vismaz teorētiski, var izrādīt nopietnu konkurenci gruzīniem.

Visbeidzot trešajā spēlē Portugāle, kura tikai pagājušajā gadā atgriezās “Rugby Europe” spēcīgāko komandu divīzijā, tikās ar Beļģiju. Jāsaka, ka dienvidnieku komandai, kas vēl ne tik senā pagātnē, 2007. gadā, spēlēja Pasaules kausā, šogad uzdevums bija diezgan vienkāršs – noturēties spēcīgāko komandu divīzijā un, jāsaka, viņi ar to ir tikuši galā, jo savās mājās, pirmo puslaiku uzvarot ar 14:0, noturējās arī otrajā un pārspēja beļģus ar 23:17.

2020. gada Eiropas čempionāts regbijā

1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
KrievijaSpānija12:31
GruzijaRumānija41:13
PortugāleBeļģija23:17
#KomandaSUNZP
1.Gruzija11005
2.Spānija11005
3.Portugāle11004
4.Beļģija10011
5.Krievija10010
6.Rumānija10010

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/

     [+] [-]

, 2020-02-03 19:18, pirms 4 gadiem
nu tas ir pazors

  +1 [+] [-]

, 2020-02-03 20:29, pirms 4 gadiem
kambodža 03 rakstīja: nu tas ir pazors
Nav, jo Spānija objektīvi ir spēcīgāka izlase (ar daudziem naturalizētiem francūžiem) un, ja nebūtu visāda veida mahināciju iekš Rugby Europe, kā arī kabinetu cīņu, kas noveda pie trīs komandu faktiskās diskvalifikācijas, uz 2019. gada PK brauktu tieši spāņi.

2019. gada EČ arī finišēja otrajā vietā, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret Gruziju (10:24).

Krieviem regbijā tie panākumi un līmenis... nu, ja izdosies realizēt visu, ko paši sazīmējuši, būs ok, taču pagaidām tā ir tāda diezgan neizteiksmīga otrā ešelona komanda, kurai, lai cīnītos ar tiem pašiem gruzīniem, vēl ĻOTI daudz jāpieliek.

     [+] [-]

, 2020-02-03 22:46, pirms 4 gadiem
"... tiesa, to vidū ir arī spēcīgas izlases, ieskaitot .... Krieviju"
Juri, tu to nopietni - izcel krievus tā, it kā tie būtu nopietnāka blice nejā spāņi vai rumāņi!

     [+] [-]

, 2020-02-04 09:57, pirms 4 gadiem
baraviks rakstīja: "... tiesa, to vidū ir arī spēcīgas izlases, ieskaitot .... Krieviju"
Juri, tu to nopietni - izcel krievus tā, it kā tie būtu nopietnāka blice nejā spāņi vai rumāņi!
Vot, to izlaisto daļu vari ielikt teikumā atpakaļ un dabūsi pareizo kontekstu (uzdevums bija nosaukt PK dalībnieces, nevis veidot kkādu spēka rangu).

Pafilozofējot - Krievija ir nu jau vairākkārtēja PK dalībniece, Eiropā stabila TOP-10 izlase. Tāpēc, ar visu to savu viduvējību, uz šī EČ fona viņi noteikti nav vārgi. Par beļģiem un, visdrīzāk, portugāļiem gan jau, ka stiprāki.

Turklāt, par Rumānijas izlases spēku... viss tas, kas notika pēc 2018. gada EČ (ar vēstuļu rakstīšanu un federācijas vadības gāšanas mēģinājumiem), kā arī to panīkumu testu mačos, kas bija pēc viņu DSQ no PK kvalifikācijas + gripu šī sagatavošanās posma laikā man neļauj saukt Rumāniju par lielu spēku šajā EČ.

Ņemot vērā pēdējo gadu rezultātus Krievijas-Rumānijas mačos, kad, lielākoties, spēles noslēdzas ar viena vai divu rezultatīvu uzbrukumu starpību, es arī neteiktu, ka starp krieviem un rumāņiem ir kāda LIELA aiza.