Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Fidži pret Gruziju – par biļeti uz 2023. gada PK un cerībām uz ceturtdaļfinālu

Fidži pret Gruziju – par biļeti uz 2023. gada PK un cerībām uz ceturtdaļfinālu
Fidži izlases spēlētāji pēc zaudējuma Urugvajai
Foto: AFP/Scanpix

Rītdien 2019. gada Pasaules kauss regbijā turpināsies ar divām spēlēm. Vispirms notiks viena no gaidītākajām D apakšgrupas cīņām, proti, Fidži tiksies ar Gruziju, bet pēc tam A grupā Īrija mēģinās atgūties no negaidītā zaudējuma pret Japānu, pārbaudot Krievijas izlasi.

Fidži – Gruzija

Lai arī, visdrīzāk, ne Fidži, ne Gruzija neiesaistīsies cīņā par iekļūšanu izslēgšanas mačos, šī ir ārkārtīgi svarīga spēle abām komandām, jo, kā jau tika prognozēts pirms turnīra, abas vienības cīnīsies par trešo vietu turnīra tabulā, kas garantē vietu 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Jāsaka, ka, lai arī Gruzijas un Fidži izlases tika vērtētas kā līdzvērtīgas pretinieces un arī Pasaules rangā tās atrodas viena otrai gana tuvu, līdz šim komandas ir nodemonstrējušas diezgan atšķirīgu sniegumu. Fidži lieliski cīnījās savā PK atklāšanas mačā un tikai dēļ nopelnītās dzeltenās kartītes piekāpās Austrālijai, taču otrajā cīņā, kurā atpūtināja virkni pamatsastāva spēlētāju, sensacionāli piekāpās Urugvajas valstsvienībai.

Šis zaudējums, iespējams, ne pārāk būtiski ietekmēja komandas izredzes cīnīties par trešo pozīciju, bet par izslēgšanas mačiem gan, jo pašlaik ir jānotiek teju brīnumam, lai Fidži izlase spēlētu ceturtdaļfinālā, proti, viņiem pašiem ar bonusa punktu jāuzvar gan Gruzija, gan Velsa, bet gruzīniem jātiek galā ar austrāliešiem.

Kas attiecas uz Gruzijas izlasi, tad viņi, lai arī, iespējams, kāds gaidīja labāku iznākumu, kopumā ir spēlējuši tā kā no viņiem gaidīts, proti, viņi piekāpās Velsai un pārspēja Urugvaju, šobrīd atrodoties stabilā trešajā vietā.

Ko "Lelos" vajag no šīs spēles? Protams, ka uzvaru, jo tā būs garantējusi trešo vietu un automātisko ceļazīmi uz 2023. gada Pasaules kausu. Tāpat viņi līdz pat pēdējai spēlei būs saglabājuši iespējas iekļūt izslēgšanas mačos, tiesa, lai tā arī notiktu, viņiem būs jāpārspēj Austrālija, kas, jāatzīst, ir gana sarežģīts uzdevums.

Īrija – Krievija

Savukārt otrajā spēlē tiksies Īrijas un Krievijas komandas. Līdzīgi kā šīsdienas mačā starp Jaunzēlandi un Kanādu, arī īru un krievu duelī viena komanda, Īrija, ir izteikti favorīti, kamēr krieviem galvenais uzdevums būs aizvadīt cienīgu maču.

Krievi, kas Pasaules kausa dalībnieku sastāvā iekļuva vien pēc Spānijas un Rumānijas "noņemšanas no trases", pirmajās divās spēlēs ir piedzīvojuši divus zaudējumus, atzīstot Japānas un Samoa pārākumu, tiesa, abās spēlēs komandas pirmos puslaikus ir aizvadījusi cienījami un nevar teikt, ka viņi ir tikuši "sabradāti". No otras puses – līdzšinējie pretinieki kopumā ir klasi pārāki, tāpēc krieviem tas būs jauns pārbaudījums.

Savukārt Īrijas komanda, ar lielisku spēli iesāka šo turnīru, neļaujot Skotijas izlasei gūt nevienu piezemējumu, bet otrajā cīņā, pieļaujot nepiedodami daudz brāķa otrajā spēles puslaikā, piekāpās Japānas izlasei, kas, lai vai kā, bet ir šī PK finālturnīra lielākais pārsteigums.

Protams, ka rītdienas mačā īri nedomā ne par ko citu kā tikai piecu punktu uzvaru un arī Krievijas izlase nav komanda, kas varētu sagādāt īriem otro zaudējumu pēc kārtas, taču pēc negaidītā zaudējuma Džo Šmita trenētajai komandai ir daudz vielas pārdomām un rītdien no viņiem gaidīs patiesi iespaidīgu spēli, pat jau laukumā nedosies labākais iespējamais sastāvs.

Interesanti, ka pirms astoņiem gadiem komandas Pasaules kausa finālturnīrā jau tikās un toreiz Īrija uzvarēja ar 17:53, kas arī varētu būt atskaites punkts abām komandām. Krievi mēģinās pierādīt, ka pa šiem gadiem ir pietuvojušies īriem, bet paši īri, attiecīgi, šoreiz uzvarēt ar lielāku pārsvaru.

Tāpat interesants ir fakts, ka Krievijas izlases kapteinis Vasīlijs Artemjevs ir ne tikai mācījies un spēlējis regbiju Īrijā, pārstāvot Dublinas koledžu, bet arī spēlējis divās Īrijas izlasēs – studentu izlasē un U19 valstsvienībā.

2019. gada Pasaules kauss regbijā

MājniekiViesiLaiks
GruzijaFidži8:15
ĪrijaKrievija13:15

A grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Japāna220049:229
2.Īrija210139:226
3.Skotija100137:275
4.Samoa110034:435
5.Krievija200219:640

D apakšgrupa

#KomandaSUNZPAP
1.Velsa220072:399
2.Austrālija210164:506
3.Gruzija210147:505
4.Urugvaja210137:604
5.Fidži200248:692


Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).