Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" gūst deviņus piezemējumus un pārbrauc pāri Kanādai

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" gūst deviņus piezemējumus un pārbrauc pāri Kanādai
Sonijs Bils Viljamsss
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase šodien nodemonstrēja sniegumu, ko no viņiem gaidīja un savā otrajā 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra mačā ar 63:0 sagrāva Kanādas valstsvienību.

Jaunzēlandes un Kanādas maču duelis, jāsaka godīgi, nekādu lielo sportisko intrigu nesolīja, jo pārāk jau nu dažāda līmeņa komandas tikās laukumā, t.i., kamēr Jaunzēlande ir Pasaules kausa ieguvēja un Pasaules reitinga līdere, Kanāda šim turnīram kvalificējās kā pēdējā un ir viena no tām vienībām, kas uz Pasaules kausu ir atvedusi pusprofesionālu sastāvu.

Jaunzēlande lieki laiku netērēja un jau pēc nospēlētas minūtes pārvirzīja bumbu līdz tiešam Kanādas ieskaites zonas tuvumam, tiesa, ar pirmo piegājienu piezemējumu "All Blacks" neguva, jo tiesnesis nespēja konstatēt bumbas stāvokli. Tiesa, kamēr spēle atkal atsākās, pagāja vairāk kā trīs minūtes, jo komandas nespēja noformēt precīzu grupcīņu.

Tiesa, tikko bumba nokļuva spēlē, Jaunzēlandes izlase ar lielu spiedienu ienāca ieskaites zonā, bet Kīrens Rīds nogādāja bumbu ieskaites zonā, taču māca tiesnesis ieskaitīja tehnisko, jeb soda piezemējumu. Jāatzīst, ka tas tikai iesāka Jaunzēlandes uzbrukuma ofensīvu, jo dažas minūtes vēlāk Džordijs Barets piezemēja Ričija Moungas ar kāju piespēlēto bumbu, bet pats Mounga bija precīzs realizācijā.

Jaunzēlande, lai arī ne bez mazām tehniskām kļūdām, demonstrēja ātru regbiju un spēli turēja pretinieku laukuma pusē un tas deva iespēju vispirms Tīdžejam Perenaram teju piezemēt bumbu līdz ar laukuma karodziņu, kas gan netika ieskaitīts, bet dažas minūtes vēlāk Sonijs Bils Viljamss gan bija veiksmīgs.

Pēc ilgāka "klusuma" perioda, kurā kanādieši pat pamanījās nokļūt "All Blacks" piecu metru zonā, Jaunzēlande mača 32. minūtē nonāca ieskaites zonā, taču Skots Barets izlaida bumbu no rokām un jaunzēlandieši jau otro reizi pirmajā puslaikā palika bez punktiem. Tiesa, šīs neveiksmes neapturēja mača favorītus, viņi tāpat turpināja uzbrukt un Bodens Barets laboja sava brāļa kļūdu, vienlaicīgi arī nodrošinot bonusa punktu Jaunzēlandei.

Runājot par pirmo puslaiku kopumā, tad, protams, nevar nepamanīt Jaunzēlandes izlases milzīgo pārspēku – komanda ne tikai noslēdza pirmās 40 minūtes ar 28 punktu pārsvaru, bet arī kontrolēja mača gaitu, jo viņiem bija 70% pārsvars kā teritorijas, tā arī bumbas kontrolē.

Otrais puslaiks sākās ar Reiko Ioanī piezemējumu, kad aizsargs saņēma bumbu no Sonija Bila Viljamsa, kurš pats sev noorganizēja lielisku reidu, bet četras minūtes vēlāk Skots Barets arī guva piezemējumu, kuru arī noorganizēja Viljamss. Tādējādi visi trīs Bareti šajā spēlē guva pa piezemējumam.

Šenons Frizels guva "All Blacks" septīto piezemējumu, tādējādi atjaunojot diezgan iespaidīgo punktu gūšanas tempu, vidēji punkts spēlē, un tas iezīmēja, tēlaini runājot, Kanādas "nospārdīšanu", jo Breds Vēbers bija nākamais regbists, kurš paviesojās Kanādas ieskaites zonā un tādējādi otrā puslaika pirmo desmit minūšu laikā jaunzēlandieši guva tikpat daudz punktus cik visā pirmajā puslaikā.

Breds Vēbers pēc dažām minūtēm vēlreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā, parādot, ka Jaunzēlande šajā spēlē neplāno apstāties un spēlēs līdz galam, tiesa, noguruma vai atslābuma dēļ, taču līdz desmitajam piezemējumam jaunzēlandieši ilgu laiku nespēja tikt, lai arī vairākas iespējas bija.

Jāpiebilst, ka šajā spēlē uz laukumu nākušais Ārdijs Savea kā pirmais Pasaules kausa dalībnieks izmantoja speciālas brilles, jo regbistam ir radušās problēmas ar kreiso aci. Tiesa, vismaz šajā mačā pāris reizes Savea pieļāva tehnisku brāķi izpildījumā, tāpēc par briļļu nēsāšanas nākotni vēl ir daudz jautājumu.

Spēles izskaņā Bodens Barets varēja gūt desmito komandas piezemējumu, taču pēdējā brīdī, neviena netraucēts, pazaudēja bumbu un spēle tā arī noslēdzās – 63:0.

Jaunzēlande - Kanāda 63:0 (28:0)

Piezemējumi: Soda piez. (5), Dž.Barets (9), S.B.Viljamss (17) B.Barets (36), R.Ioanī (41), S.Barets (45), Š.Frizels (47), B.Vēbers (50, 57) - NAV
Realizācijas: R.Mounga (10, 19, 37, 43, 46, 49, 51, 59) - NAV
Sodi: NAV - NAV

B grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Itālija220095:2910
2.Jaunzēlande220086:139
3.DĀR210170:265
4.Namībija200225:1040
5.Kanāda20027:1110

     [+] [-]

, 2019-10-02 20:25, pirms 4 gadiem
Nabaga Kanāda...🤔 maoru ceļarullis darbībā