Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 meitenes šoreiz Eiropas čempionātu noslēdz bez uzvarām

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas U18 meitenes šoreiz Eiropas čempionātu noslēdz bez uzvarām
Latvijas U18 sieviešu regbija izlase. Foto: Jana Višņevska

Latvijas U18 meiteņu izlase regbijā-7 svētdien ieguva neatsveramu pieredzi, tomēr Eiropas čempionātu šoreiz noslēdza pēdējā, 16. pozīcijā.

Trīs neveiksmes sacensību pirmajā dienā nozīmēja, ka Latvijas meitenēm būs jācīnās par 9.-16. vietu turnīrā. Otrā sacensību diena sākās ar ceturtdaļfinālu, kurā latvietes ar 5:34 piekāpās Beļģijai. Pēc puslaika mūsu komanda zaudēja 0:27, pirmoreiz turnīrā septiņās minūtēs ielaižot piecus piezemējumus. Tomēr otrajā puslaikā jau spēle bija līdzīga, turklāt pašā dueļa izskaņā piezemējumu veica arī mūsu komandas spēlētāja Sintija Reide.

Turpinājumā pusfinālā par 13. vietu Latvija ar 7:50 (0:26) piekāpās Polijai. Otrā puslaika vidū mūsu izlasei piezemējumu veica Sabīne Broka, kura vēl pāris dienas pirms turnīra cīnījās ar angīnu, turklāt Patrīcija Paula Mūrniece arī pirmoreiz trāpīja realizāciju, samazinot deficītu līdz 7:31. Tomēr pēdējās minūtēs pretinieces saraustīja Latvijas aizsardzību un Latvija pirmoreiz vienā mačā ielaida vismaz 50 punktus.

Jau sestdienas vakarā Latvijas izlases galvenais treneris Uldis Bautris prognozēja, ka pārējās 14 komandas izskatās labāk un pilnīgi iespējams, mazpieredzējušajai Latvijai noslēgumā vajadzēs spēlēt par 15. vietu un tajā atkārtoti tikties ar Gruziju, kurai dienu iepriekš zaudēja ar 5:21, kaut pēc puslaika atradās vadībā. Šāds scenārijs piepildījās un Gruzija svētdien pirmajos divos mačos piedzīvoja pārliecinošus zaudējumus, paliekot pat bez punktu guvumie.

Šajā spēlē par 15. vietu Latvija pret Gruziju cieta neveiksmi ar 10:15 (0:10). Pirmajā puslaikā gruzīnietes veica divus piezemējumus, bet otrā puslaika ievadā Latvija kontrolēja bumbu un beidzot Mūrniece piezemēja bumbu. Savukārt divas minūtes pirms beigām pēc Mūrnieces piespēles izcēlās Krista Vītola un rezultāts jau kļuva 10:10. Pēc šāda strauja notikumu pavērsiena Latvijai dueļa izskaņā piederēja pārsvars, tomēr, kad gruzīnietes tika pie bumbas, Latvijas spēlētājas nogulēja pretinieču bumbas izspēli, viņas tika līdz piezemējumam un svinēja uzvaru.

"Laikam beidzās tā, kā bija jābeidzas. Jā, spēle ar Gruziju bija līdzīga, bet nedaudz nepaveicās, ka dažām spēlētājām bija vājākas noteikumu zināšanas," Bautris izceļ pašu pēdējo piezemējumu. "Tomēr kopumā bija labi, īpaši jaunās spēlētājas labi nospēlēja. Ar šo sastāvu šoreiz daudz vairāk nevarējām. Līmeņu starpība starp mums un vadošajām izlasēm ir liela, viņas spēlē pavisam citu regbiju. Jāmācās, lai nospēlētu labāk. Daudzas meitenes mums ienesa pa 1-2 piezemējumiem. Vismaz piecas meitenes spēlēja ļoti labi, bet pārējās mācījās."

"Vai šis turnīrs spēlētājām kalpos kā motivācija, lai turpinātu attīstīties regbijā? Viss atkarīgs no klubiem - vai klubu vadītājiem būs interese attīstīt meiteņu regbiju. Ja būs interesanti, meitenes piedalīsies, nebūs interesanti - nepiedalīsies. Viņām šis bija interesants piedzīvojums, cerams, ka kāda vēlēsies to turpināt," sacīja Latvijas izlases treneris.

Pērn Eiropas čempionātā Latvijas izlases sastāvs bija pieredzējušāks, komandā esot arī Poļinai Čigakai, kura jau ir viena no pieaugušo izlases līderēm. Savukārt šogad komandā bija vairākas spēlētājas ar ļoti minimālu pieredzi regbijā. Pērn Eiropas čempionātā Latvija apakšgrupā zaudēja Īrijai (0:50) un Nīderlandei (0:43), bet pārspēja Andoru (43:0). Pēc tam izslēgšanas turnīrā ar 17:5 tika pieveikta Gruzija, zaudēts Vācijai (0:12), bet uzvarēta Zviedrija (14:5), tam noslēgumā dodot 11. vietu starp 16 komandām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija