Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Klermona neatstāj cerības "Racing 92", Tulona atkal zaudē

Klermona neatstāj cerības "Racing 92", Tulona atkal zaudē
Veslijs Fofana (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Šodien noslēdzās Francijas regbija čempionāta, jeb Top 14 līgas otrā spēļu kārta un centrālajā kārtas mačā uzvaru pār Parīzes "Racing 92" izcīnīja Klermona, izbraukumā svinot uzvaru ar 40:17.

Kārtas centrālā spēle, kā jau Francijas čempionātā ierasts, tika izspēlēta kā pēdējā un tajā tikās divi Top 14 čempionāta grandi, Parīzes "Racing 92" un Klermona. Parīzes vienība iepriekšējā sezonā spēja tikt arī līdz Eiropas Čempionu kausa finālam, taču Klermonai, pēc čempionu titula izcīnīšanas, iepriekšējā kampaņa bija ļoti samocīta un viņiem bija brīdis, kad jādomā par izvairīšanos no izkrišanas zonas, taču šo sezonu abas komandas sāka ar panākumiem.

Interesanti, ka šī spēle norisinājās "Paris La Defensa Arena", kas ir zināma kā Eiropā lielākā koncertu halle, kas šādos pasākumos var uzņemt 40 tūkstošus skatītāju. Regbija mačiem gan ietilpība ir mazāk – nedaudz virs 30 tūkstošiem un lielākā daļa sēdvietu šodien arī bija aizņemta.

Pirmais puslaiks pagāja Klermonas zīmē, jo, lai arī mača ievadā abas komandas apmainījās ar soda sitieniem, turpinājumā punktus guva tikai dzentenzilie, paralēli Kamilam Lopezam realizējot dropsitienu un Veslijam Fofanam piezemējot bumbu. "Racing 92", protams, mēģināja atbildēt ar saviem uzbrukumiem, taču Klermonas komanda labi darbojās aizsardzībā un neļāva mājniekiem izvērsties savas ieskaites zonas tuvumā.

Otrais puslaiks sākās ar negaidītu Virimi Vakatavas izrāvienu, kas deva mājniekiem ne tikai piecus punktus, bet arī cerību uz veiksmīgāko mača otro daļu. Tiesa, tas bija tikai mirkļa uzplaiksnījums, jo tupinājumā Klermona sistemātiski uzlauzt parīziešu aizsardzības vaļņus un valnīšus, bet "Racing 92" komandas spēlētāji, īsti nespējot tikt galā ar pretiniekiem, pārkāpa noteikumus, par ko arī tika sodīti ar dzeltenajām kartītēm.

Klermona šādas dāvanas, protams, izmantoja – Peters Bethems un Damjens Peno guva piezemējumus, bet Morgans Para ar diviem precīziem sitieniem, rezultāta starpību palielināja par vēl pieciem punktiem.

Beigu beigās mača pēdējo minūti komandas sāka pie rezultāta 40:10 un tā mačs varētu arī beigties, taču mājnieki, kā jau regbijā ierasts, spēlēja līdz galam un tas ļāva Simonam Zebo gūt otro piezemējumu Parīzes komandas labā, kas gan neko nemainīja. Klermona izcīnīja uzvaru ar 40:17.

No citiem mačiem jāizceļ Tulonas otrais zaudējums divos sezonas mačos, šoreiz ar 10:20 "Maijpuķītes" piekāpās Po komandai. Kolins Sleids šajā cīņā izcēlās ar četriem precīziem soda sitieniem, t.i., 12 gūtiem punktiem. Pēc šāda sezonas ievada Tulona pašlaik turnīra tabulā atrodas pēdējā vietā, kas, protams, ir visnotaļ neierasts skats.

Top 14, 2. kārta

MājniekiViesiRezultāts
PoTulona20:10
"Stade Francais"Bordo20:8
MonpeljēLarošela36:14
KastraLiona19:16
GrenobleTulūza20:23
AžēnaPerpiņāna25:23
"Racing 92"Klermona17:40
#KomandaSUNZP
1.Klermona22009
2."Stade Francais"22009
3.Kastra22008
4.Tulūza21106
5.Monpeljē21015
6.Bordo21015
7."Racing 92"21015
8.Po21014
9.Larošela21014
10.Ažēna21014
11.Liona20113
12.Grenoble20021
13.Perpiņāna20021
14.Tulona20020

Izmantotie resursi:
Rugby TOP 14 | Ligue Nationale de Rugby


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.