Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Divi noraidījumi neliedz "Saracens" sezonu sākt ar uzvaru

Divi noraidījumi neliedz "Saracens" sezonu sākt ar uzvaru
Džeimijs Džordžs (ar bumbu)
Foto: PA Wire/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē startēja arī Anglijas regbija Premjerlīga un diezgan pārliecinošu panākumu savā pirmajā mačā izcīnīja čempioni, Lodnonas "Saracens", kuri tika galā ar Ņūkāslas "Falcons" (32:21).

Angijas regbija Premjerlīga šajā nedēļas nogalē startēja ne tikai ar sešiem mačiem, bet arī ar jaunu ģenerālsponsoru, jo iepriekšējo, apdrošināšanas kompāniju "Aviva", nomainīja šajā pašā nozarē strādājošie "Gallaher".

Lai arī sponsori čempionātam ir jauni, spēku samēri, kā izskatās pēc aizvadītas pirmās spēļu kārtas, gan ir palikuši tie paši vecie, jo pirmajā nedēļas nogalē pie uzvarām tika teju visi maču favorīti. Vienīgā komanda, kas zaudēja nomināli vājākiem pretiniekiem bija Bāta, kas izbraukumā nespēja tikt galā ar čempionāta jaunpienācējiem, Bristoli. Aiens Madigens šajā mačā viens pats guva 12 punktus, realizējot četrus soda sitienus, bet visa Bātas komanda apstājāsa pie desmit punktiem, kas beigu beigās "Bears" vienībai deva uzvaru ar 17:10.

Interesants, bet ne pārsteidzošs mača iznākums tika fiksēts divu potenciālo līgas vadošo komandu starpā, tiekoties Ekseteras "Chiefs" un Lesteras "Tigers". Lesteras "Tīģeri" šajā mačā neko vairāk kā divus soda sitienus nespēja gūt, tāpēc viņi piedzīvoja zaudējumu, taču "Virsaiši" gan bija produktīvāki, gūstot sešus piezemējumus un 40 punktus.

Visbeidzot, iepriekšējās sezonas čempioni Londonas "Saracens" savu sezonu sāka ar maču pret Ņūkāslas "Falcons". Jāsaka gan, ka, lai arī mača beigu rezultāts kādam varētu radīt priekšstatu, ka ņūkāslieši varēja šajā mačā arī sabojāt sezonas sākumu čempioniem, faktiski laukumā nekas tāds nebija redzams, jo "Saracens" spēlēja savu spēli un, pārvarējuši starta ievada "bedri", ko radīja Tobija Flūda divi realizētie sodi, londonieši pārliecinoši soļoja pretī uzvarai.

Piezemējumus guva Džeimijs Džordžs, Alekss Luingtons (divreiz) un Niks Tompkinss. Jāpiebilst, ka Tompkinss arī bija viens no diviem londoniešiem, kas otrā puslaika vidū saņēma dzelteno kartīti kopumā uz aptuveni piecām minūtēm atstājot savu komandu 13 vīru sastāvā (otrs bija Endijs Gūds).

Zaudētājiem divas reizes ieskaites zonu sasniedza Marks Vilsons.

Anglijas Premjerlīga, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
BristoleBāta17:10
GlosteraNorthemptonas "Saints"27:16
Vusteras "Warriors""Wasps"20:21
"Harlequins"Seilas "Sharks"51:23
Ekseteras "Chiefs"Lesteras "Tigers"40:6
Ņūkāslas "Falcons""Saracens"21:32
#KomandaSUNZP
1.Ekseteras "Chiefs"11005
2."Harlequins"11005
3."Saracens"11005
4.Glostera11004
5.Bristole11004
6."Wasps"11004
7.Vusteras "Warriors"10011
8.Bāta10011
9.Ņūkāslas "Falcons"10010
10.Northemptonas "Saints"10010
11.Seilas "Sharks"10010
12.Lesteras "Tigers"10010

Izmantotie resursi:
https://www.premiershiprugby.com/


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.