Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglijas rezervisti tiek galā ar "barbariem"

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglijas rezervisti tiek galā ar "barbariem"
Markuss Smits
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien tika aizvadīta pirmā starptautiskā regbija vasaras pārbaudes spēle, kurā Anglijas otrā izlase ar 51:43 pārspēja "Barbarians" izlasi.

Šodien ar Anglijas un "Barbarians" izlašu maču tika atklāti starptautiskā regbija vasaras sezonas testu mači. Tiesa, šī vasara ievērojami atšķirsies no trim iepriekšējām, jo, tā kā šoruden ir ieplānots Pasaules kauss regbijā, tad daudzas šī turnīra dalībnieces vasaras testu maču "logu" ir pabīdījušas par pāris mēnešiem uz priekšu un ierastā jūnija vietā vienības savas cīņas uzsāks vien augustā.

Tajā pašā laikā jau par klasiku ir kļuvis Anglijas izlases un "Barbarians" vienības duelis klubu sezonas noslēgumā, kas Anglijā, atgādināsim, beidzās vakardien ar Londonas "Saracens" nu jau kārtējo čempionu titulu.

Atgādināsim, ka "Barbarians" izlase ir komanda, kuru komplektē no tiem spēlētājiem, kas nav iesaistīti nevienā izlasē, neatkarīgi no viņu "sporta pilsonība". Tikt iekļautam šajā komandā ir liels gods jebkuram regbistam, jo bez sportiskajām kvalitātēm vienības vadība vērtē arī sportistu rakstura īpašības un reputāciju.

Jāsaka, ka šoreiz "Barbarians" vienība nebija diez ko draudīga un komandas kodolu veidoja dienvidu puslodes nāciju pārstāvji, tajā pašā laikā vienībā neiztika arī bez angļiem, jo sākumsastāvā devās gan Marks Atkinsons, gan arī bijušais Anglijas U18 izlases kapteinis Džo Mārlers.

Angļi, jāatzīst, saprotot, ka atbildīgie mači būs tikai rudenī un arī testu mači, kuros izskatīt izlases kandidātus vēl ir pārāk tālu, uz šo maču izlika ļoti eksperimentālu sastāvu, precīzāk, laukumā devās otrā izlase un daudzi jau šo komandu nodēvēja par Anglijas regbija nākotni, kas nākošajā PK ciklā jau aizstās esošos lielās komandas līderus.

Lai arī spēle nebija tik aizraujoša kā pirms gada, abas komandas savu mača plānu bija balstījušas uz uzbrukumu un jaunie angļi pirmajā puslaikā arī spēja ilgākus laika periodus dominēt laukumā, kamēr "Baa-Baas" vien otrajā puslaikā atrada savu īsto ritumu uzbrukumā, taču Markuss Smits, kurš jau bija piesaistīts Anglijaas lielās izlases treniņiem, bija lielisks sitienos pa vārtiem (realizēja visus deviņus izpildītos sitienus), kas mājniekiem deva uzvaru ar 51:43.

Divus piezemējumus uzvarētāju labā guva Smita kluba biedrs Londonas "Harlequins" sastāvā Alekss Dombrants, bet "Barbarians" rindās pie diviem piezemējumiem tika jau pieminētais anglis Atkinsons. Interesanti, ka pirms gada ar "hettriku" pret savu izlasi izcēlās Eštons Kārters, kurš pēc šī mača, kā arī lieliskas sezonas Francijas čempionātā, ne tikai atgriezās Premjerlīgā, bet arī atkal ir starp Anglijas izlases kandidātiem.

Zīmīgi, ka šis panākums Anglijas izlasei ļāva "lauzt" neizšķirtu abu komandu vēsturiskajā maču sērijā, jo nu no 17 mačiem deviņos ir uzvarējuši angļi, bet astoņas uzvaras ir "Barbarians" izlases kontā.

Vasaras pārbaudes spēles turpināsies vien jūlijā, kad mēneša vidū Fidži izlase aizvadīs divus mačus pret Jaunzēlandes otro komandu, bet pārējās PK vienības savu izšķirošo gatavošanās ciklu pirms Pasaules kausa sāks 10. augustā.

Tikmēr komandas, kuras nebija tik veiksmīgas un četrgades svarīgākajam turnīram nekvalificējās (Spānija, Rumānija, Brazīlija, Čīle), aizvadīs mačus jau jūnijā.

Savukārt no 27. jūlija līdz 10. augustam tiks izspēlēts Klusā okeāna nāciju kauss, kas šogad solās būt ārkārtīgi interesants, tā kā tajā piedalīsies visas spēcīgākās reģiona komandas. Bez jau ierastajām Fidži, Samoa un Tongas komandām, turnīram ir pievienojušās Japānas, ASV un Kanādas valstsvienības.