Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Toulon" uzvar un pārraksta vēsturi

"Toulon" uzvar un pārraksta vēsturi
Foto: epcrugby.com

Par Eiropas klubu regbija prestižākās trofejas - Čempionu kausa - ieguvējiem jau trešo sezonu pēc kārtas kļuvuši "Toulon" regbisti, kas teicamā stilā finālspēlē uzvarēja citu Francijas klubu "Clermont Auvergne" ar rezultātu 24:18.

Spēli pārliecinošāk sāka "Clermont Auvergne" regbisti, kas arī atklāja spēles rezultātu, kad septītajā minūtē soda sitienu realizēja Kamiljs Lopess. Piecas minūtes vēlāk viņš pārsvaru dubultoja, panākot jau 0:6. "Toulon" trīs punktus ar soda sitienu atspēlēja Lī Halfpenijs, taču "Clermont Auvergne" pretī lika Veslija Fofanā piezemējumu spēles 24. minūtē. Tobrīd rezultāts bija 3:11 "Clermont Auvergne" labā.

"Toulon" panikā nekrita. Vispirms Halfpenijs neilgā laikā iesita divus soda sitienus, atspēlējot sešus punktus, bet treknu punktu pirmajam puslaikam ar piezemējumu pielika Matjē Bastaro. Halfpenijs ar precīzu realizācijas sitienu uzstādīja pirmā puslaika beigu rezultātu - 16:11.

Otrajā puslaikā abas komandas gāja uz visu banku, lielu uzmanību pievēršot spēlei uzbrukumā. 51. minūtē vēl trīs punktus savas komandas kontam ar precīzu soda sitienu pievienoja Halfpenijs, panākot nedaudz komfortablo astoņu punktu vadību. "Clermont Auvergne" nācās ar vēl lielāku vērienu mesties uzbrukumā. Individuāli spilgtiem spēlētājiem piesātinātā komanda vēla kārtīgus uzbrukuma viļņus, bet "Toulon" aizsargājās godam. Līdz pat 62. minūtei, kad filigrāni un atjautīgi ar kāju pats sev piespēlēja "Clermont Auvergne" angļu leģionārs Niks Abendanons, pamatīgi piesmejot "Toulon" aizsardzību. Finālam absolūti netipisks piezemējums. Pēc precīza Lopesa realizācijas sitiena tablo vēstīja 19:18.

Citkārt šāds piezemējums lauztu spēles gaitu un svaru kausus nosvērtu par labu tai komandai, kas turpina pakaļdzīšanos, taču "Toulon" pieredzējušie spēlētāji atkal visā krāšņumā nodemonstrēja savu pieredzi un augsto individuālo meistarību. Spēles 69. minūtē neticams reids pa labu malu izdevās austrālietim Drū Mičelam, kurš vienatnē apspēlēja veselu kaudzi oponentu, gūstot skaistu piezemējumu. Halfpenija realizācijas sitiens nebija precīzs, līdz ar to "Toulon", atrodoties vadībā ar sešu punktu pārsvaru (24:18), vēl nevarēja atkorķēt šampanieti. Pēdējās desmit minūtes šajā fināla cīņā bija dažādiem notikumu pavērsieniem bagātas, taču rezultāts vairs nemainījās.

Līdz ar to "Toulon" kļuvusi par pirmo komandu turnīra vēsturē, kas triumfējusi trīs sezonas pēc kārtas. Savukārt "Clermont Auvergne" šis bija otrais zaudējums finālā pēdējo trīs gadu laikā. Arī iepriekšējais tika piedzīvots pret "Toulon".

Eiropas Čempionu kausa izcīņa

Toulon - Clermont Auvergne 24:18 (16:11)
Piezemējumi: Bastaro 40', Mičels 69' - Fofanā 24', Abendanons 62'
Realizācijas: Halfpenijs 40' - Lopess 62'
Soda sitieni: Halfpenijs 16', 28', 32', 51' - Lopess 7', 12'

Pēdējo gadu čempioni

GadsKomanda
2015Toulon
2014Toulon
2013Toulon
2012Leinster
2011Leinster

     [+] [-]

, 2015-05-02 21:34, pirms 9 gadiem
Labprāt kādu videjo paskatītos