Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti regbija Čempionu līgas pusfinālisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti regbija Čempionu līgas pusfinālisti
Epizode no Londonas "Saracens" un Glāzgovas "Warriors" spēles.
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Eiropas regbija laukumos tika izspēlēti četri mači, lai noskaidrotu tās laimīgās komandas, kuras turpinās cīņu par Čempionu kausa labākās komandas titulu.

Lai arī jau vakardien savā starpā tikās Pro 12 un Anglijas Premjerlīgas pašlaik vadošās komandas, vislielākā uzmanība no visiem ceturtdaļfināliem tika pievērsta Klermonas un Tulonas cīņai, jo šīs abas vienības ir ne tikai Eiropas, bet arī pasaules klubu regbija smagsvaru statusos.

Spēli mazliet aktīvāk sāka Klermona un piespieda kļūdīties Tulonu, kā spēles epizodēs tā standartsituācijās, kas rezultējās arī pirmajā noteikumu pārkāpumā, ko klermoniešu labā realizēja Morgans Para.

Pēc gūtajiem punktiem gan mājnieki neapstājās un turpināja presingu uz Tulonas komandas laukuma pusi, kas lika viesiem, pat pieredzējušajiem spēlētājiem, kļūdīties gan taktiskā, gan tehniskā ziņā un tas atkal pavēra iespējas gūt punktus Klermonai, taču šoreiz Para nebija precīzs. Tiesa, arī Lī Halfpenijs nerealizēja pirmo soda sitienu, kas ļāva dzelteni-zilajiem saglabāt vadību.

Puslaikam sasniedziet ekvatoru, Halfpenijs, tomēr, realizēja soda sitienu un tas ļāva tuloniešiem izlīdzināt rezultātu, kā arī bija kā indikators aktivitātei, jo uz minūtēm piecām tulonieši patiešām sāka pārņemt iniciatīvu mačā, taču viņu centieni bija velti, jo pārāk bieži viņu uzbrukumos bija tehniskais brāķis, ko, savukārt, izmantoja Klermona un atkal izvirzījās vadībā, taču velsietis Halfpenijs nekļūdījās trešajā mēģinājumā realizēt sodu un desmit minūtes pirms puslaika beigām rezultāts kļuva – 6:6.

Atlikušajās puslaika minūtēs pēc būtības nekas nemainījās, jo Klermona spēlēja aktīvi un viņiem bija teju nospiedošs teritoriālais pārsvars, taču arī viņiem viss negāja tā kā gribētos un gadījās kļūdīties izšķirošos brīžos. Puslaiks noslēdzās neizšķirti, kas, skatoties objektīvi, bija precīzs spēles gaitas atainojums.

Otrais puslaiks, tā pirmās 20 minūtes, bija teju identiska pirmā puslaika kopija – Klermonas uzbrukumi, Tulonas kļūdas un Paras duelis ar Halfpeniju. Tas arī lika uzdod daudzus jautājumus viens no kuriem bija – vai tiešām mačs paies bez piezemējumiem?

Par laimi mājniekiem, piezemējumi bija un tieši viņi izcēlās pirmie, kad vienā no ilgajiem uzbrukumiem, kurā viņi devās ar lieliem spēkiem, bumba tika nogādāta pie Noā Nakaitači, kurš jau netraucēts piezemēja to ieskaites zonā un šis piezemējums, kopā ar realizācijas sitienu, deva septiņu punktu pārsvaru, kas šādā spēlē ir ļoti liels.

Tiesa, ar to vēl nekas nebeidzās, precīzāk, ar to tikai sākās Tulonas komandas sišanas akcija. Vispirms, pēc ieilguša uzbrukuma, kuram nebija īsti iespēju noslēgties ar piecu punktu guvumu, Kamils Lopezs nolēma riskēt un izpildīja dropsitienu, kas bija precīzs, bet mazliet vēlāk vēl trīs punktus guva Para, panākot 22:9 un jau bija skaidrs, ka regbija “El Galactico”, Tulonas, murgainā sezona turpinās, jo viņu Eirokausu sezona ir beigusies.

Beigu beigās spēlei tika pielikts ļoti trekns punkts, kad Damjens Peno, Francijas U-20 izlases spēlētājs, aizbēga no visiem oponentiem un ar izteiksmīgu žestu lika saprast Mā Nonu, ka viņu jau nu neizdosies noķert un piezemēja bumbu ieskaites zonā.

Klermona šajā spēlē uzvarēja ļoti pārliecinoši, ar 29:9 un grupu turnīra labākā komanda turpina savu ceļu pretī titulam.

Pievēršoties pārējām ceturtdaļfinālu spēlēm jāatzīmē, ka tajās visās uzvarēja nominālie favorīti, t.i., tās komandas, kuras grupu turnīrā bija labākas un izslēgšanas mačos izsētas ar augstākiem numuriem.

Pro 12 šīssezonas pagaidām labākā komanda Leinstera ar 32:17 pārspēja Anglijas Premjerlīgas līdervienību “Wasps”, bet Manstera, kas Pro 12 čempionātā ieņem otro vietu, pārliecinoši pārspēja Francijas Top 14 čempionāta komandu Tulūzu ar 41:16. Savukārt Londonas “Saracens” tika galā ar Glāzgovas “Warriors” - 38:13.

Eiropas regbija Čempionu kausa pusfināli notiks 22. un 23. aprīlī, kad Klermona tiksies ar Leinsteru, bet “Saracens” cīnīsies pret Mansteru.