Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija milzis Nadolo pievienosies Lesterai, Eštons pamet "Sharks"

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija milzis Nadolo pievienosies Lesterai, Eštons pamet "Sharks"
Nemani Nadolo
Foto: AFP/Scanpix

Fidži regbija milzis Nemani Nadolo ir vienojies par sadarbību ar Anglijas regbija Premjerlīgas komandu Lesteras "Tigers" un nākošo sezonu viņš uzsāks šajā komandā, bet anglis Kriss Eštons ir pametis Seilas "Sharks" vienību.

Jaunā nedēļa ir atnesusi interesantas ziņas no Anglijas regbija Premjerlīgas. Vispirms parādījās ziņa, ka no pašreizējās līgas vicelīderes, Seilas "Sharks" komandas, aiziet Anglijas izlases aizsargs Kriss Eštons.

Atgādināsim, ka Eštons Seilas komandai pievienojās 2018. gadā, pēc tam kā vienu sezonu aizvadīja Francijas čempionātā, Tulonas komandā, kur arī uzstādīja jaunu sezonā gūto piezemējumu rekordu. Savu atgriešanos Anglijā viņš pamatoja ar vēlmi atkal kandidēt uz vietu Anglijas izlasē un būt tuvāk ģimenei. Interesanti, ka, lai arī aizsargs patiešām atgriezās izlases kandidātu sarakstā, uz 2019. gada Pasaules kausu viņš nedevās, jo atteica Edijam Džonsam, jo viņa ģimene gaidīja pieaugumu.

Pagaidām gan nav skaidri zināms uz kurieni Eštons dosies, taču tiek baumots par viņa iespējamo pievienošanos Londonas "Harlequins" vienībai.

Savas karjeras laikā Kriss Eštons ir pārstāvējis jau četrus regbija-15 klubus, kā arī spēlējis arī Viganas "Warriors" vienībā, kas cīnās regbija-13 Superlīgā. Tāpat regbists ir spēlējis abu regbija veidu Anglijas izlasēs.

Savukārt otrā ziņa pienāca no Francija, jo kļuva zināms, ka bijušais Fidži izlases spēlētājs ir nolēmis pamest Monpeljē vienību, kuru viņš pārstāv no 2016. gada, un atgriezties Anglijas Premjerlīgā, taču šoreiz pārstāvot Lesteras "Tigers" vienību.

Pasaules regbijā Nadolo ir zināms ne tikai kā viens no masīvākajiem aizsargiem, jo viņa augums ir 195 cm, bet svars – virs 130 kg, bet arī kā viens no labākajiem uzbrukumu noslēguma fāzes spēlētājiem, kā arī labs sitienu izpildītājs.

Savas karjeras laikā 32 gadus vecais fidžietis, kurš gan jau pirms kāda laika paziņoja par starptautiskās karjeras beigām, ir pārstāvējis ļoti daudzas komandas no Austrālijas, Francijas, Anglijas, Japānas un Jaunzēlandes. Savukārt Premjerlīgā viņš spēlēja 2011. gadā, pārstāvot Ekseteras "Chiefs" vienību.

Lesteras "Tigers", kas ir viena no titulētākajām Anglijas regbija komandām, šosezon gan Premjerlīgas kopvērtējuma tabulā ieņem pirmspēdējo vietu, jo 12 mačos ir spējusi tikt tikai pie četrām uzvarām un viena neizšķirta. Tiesa, Londonas "Saracens" piešķirtā soda dēļ, lesteriešiem izkrišana uz zemāku līgu nedraud.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/