Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

DĀR Losandželosā izcīna otro uzvaru Pasaules sērijas sezonā

DĀR Losandželosā izcīna otro uzvaru Pasaules sērijas sezonā
Foto: PA Images/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas regbija-7 komanda vakarnakt Pasaules sērijas piektā posmā finālā, pagarinājumā, ar 29:24 pārspēja Fidži izlasi, tādējādi tiekot pie savas otrās uzvaras kādā no posmiem šajā sezonā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē ASV pilsētā Losandželosā norisinājās piektais regbija-7 Pasaules sērijas posms. Jāsaka, ka grupu turnīrā lielu pārsteigumu nebija un par medaļām cīņu turpināja visas tās komandas, kas vismaz "uz papīra" izskatījās spēcīgākas.

Jāsaka, ka arī izslēgšanas maču pirmajā kārtā, ceturtdaļfinālā, vienīgā lielā intriga bija DĀR un ASV mačā, jo, lai arī ASV šo sezonu neaizvada tikpat spēcīgi kā iepriekšējo, savās mājās viņi, neapšaubāmi gribēja sagādāt pārsteigumu, turklāt, divos iepriekšējos turnīros, kas gan norisinājās Lasvegasā, uzvaras izcīnīja tieši amerikāņi.

Spēles sākumā amerikānis Čārlins Ailss uzreiz guva divus piezemējumus, taču, kā izrādījās vēlāk, tie arī bija vienīgie piezemējumi, bet dienvidāfrikāņi prata atspēlēties un, pateicoties labākai precizitāte realizācijas sitienos, mača pirmspēdējā minūtē arī izrāva uzvaru.

Pusfinālos jau cīnījās Fidži un Austrālija, kā arī Jaunzēlande un DĀR. Jāsaka, ka zaļā kontinenta reģiona komandas nebija konkurētspējīgas un pa divām spēja gūt tikai septiņus punktus (Fidži pārspēja Austrāliju ar 43:7, bet DĀR tika galā ar Jaunzēlandi ar 17:0), kas nozīmēja, ka par uzvaru ASV turnīrā cīnīsies Fidži un DĀR.

Fināls izvērtās patiesi dramatisks, jo jau līdz spēles ceturtajai minūtei Fidži komanda bija guvusi trīs piezemējumus, kas likās drošs pamats uzvarai, taču DĀR izlase ātri atkopās no šāda nokdauna un spēja mača pamatlaiku noslēgt neizšķirti, bet jau papildlaikā Sakojisa Makata guva uzvaru nesošos piecus punktus, kas Āfrikas komandai deva arī otro uzvaru kādā no posmiem 2019./2020. gada sezonā. Atgādināsim, ka DĀR uzvarēja arī sezonas pirmajā posmā, Dubaijā.

Pēc šī panākuma DĀR izlase kopvērtējumā ir pietuvojusies Jaunzēlandei un nu abas vienības šķir tikai četri punkti, bet trešajā vietā esošā Fidži no līderiem atpaliek par 21 punktu.

2019./2020. gada Pasaules sērija regbijā, ASV posms

#Komanda
1.DĀR
2.Fidži
3.Jaunzēlande
4.Austrālija
5.ASV
6.Īrija
7.Francija
8.Anglija
9.Argentīna
10.Kanāda
11.Spānija
12.Samoa
13.Skotija
14.Kenija
15.Velsa
16.Dienvidkoreja

2019./2020. gada Pasaules sērija regbijā, kopvērtējums

#KomandaPunkti
1.Jaunzēlande93
2.DĀR89
3.Fidži72
4.Francija67
5.Anglija64
6.Austrālija62
7.ASV60
8.Argentīna53
9.Īrija45
10.Kanāda40
11.Kenija29
12.Skotija29
13.Samoa28
14.Spānija23
15.Velsa11
16.Japāna9
17.Dienvidkoreja1

Izmantotie resursi:
World Rugby


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.