Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Šauļu "BaltRex" otro gadu pēc kārtas uzvar "Livonia" rīkotajā regbija turnīrā

Šauļu "BaltRex" otro gadu pēc kārtas uzvar "Livonia" rīkotajā regbija turnīrā
Foto: Zigismunds Zālmanis (RFC "Livonia")

Otro gadu pēc kārtas RFC ''Livonia'' rīkotajā starptautiskajā turnīrā regbijā 7 - ''Livonia Winter 7's'', kas svētdienas, 1. marta vakarā, risinājās Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, uzvarēja ''BaltRex'' komanda no Šauļiem, kas, tāpat kā pērn, finālā pārspēja ''Livonia'' pirmo komandu.

Sešu komandu turnīra finālspēlē ar diviem piezemējumiem ''Livonia A'' izvirzījās vadībā 10:0, līdz puslaika beigām lietuvieši spēja panākt izlīdzinājumu. Tad ''Livonia'' kapteinim Kristapam Bērziņam izdevās ļoti skaists piezemējums pēc skrējiena pāri puslaukumam ar pretinieku aizmugurē, bet ''BaltRex'' paguva atkal panākt izlīdzinājumu 15:15.

Otrais puslaiks sākās ar diviem Šauļu komandas piezemējumiem uz ko ''Livonia'' atbildēja ar vienu. Rezultātā Lietuvas čempionvienība ''BaltRex-Šiauliai'', kurā spēlēja daži Lietuvas regbija 7 izlases spēlētāji, svinēja minimālu uzvaru ar 25:20. Lietuvas izlase vasarā piedalīsies regbijā 7 Eiropas augstākā līmeņa - ''Grand Prix'' sērijas sacensībās.

Spēlē par trešo vietu ''Miesnieki'' uzvarēja ''Šiauliai-PRC'' ar 35:5, bet spēlē par piekto vietu Šauļu sporta skola ar 25:5 uzvarēja ''Livonia B''. Priekšsacīkstēs sešas komandas bija sadalītas divos trijniekos. ''Livonia A'' uzvarēja ''Šiauliai-PRC'' ar 3:1 un nospēlēja neizšķirti ar Šauļu sporta skolu 10:10, kas pirms tam bija ar 15:20 zaudējusi ''Šiauliai-PRC'', lai gan pirmo puslaiku noslēdza 15:5 savā labā.

Otrajā trijniekā ''BaltRex-Šiauliai'' uzvarēja ''Miesniekus'' ar 15:10 un ''Livonia B'' ar 20:5. ''Miesnieki'' pārspēja ''Livonia B'' ar 30:5. ''Livonia A'' komandā bija pulcēts šobrīd iespējami spēcīgākais sastāvs, taču traumu dēļ nevarēja spēlēt Vigo Valdavs juniors, Vadims Martiņenko un Dāvis Gauja, bet Artūrs Kisle atradās darīšanās ārzemēs. Par labāko spēlētāju turnīrā komandā tika atzīts Ainārs Bērziņš, kurš saņēma speciālbalvu. ''Livonia B'' komandā par labāko turnīrā atzina Egidiju Šemetu.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.