Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija titula aizstāvēšanu sāk ar zaudējumu pret Angliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija titula aizstāvēšanu sāk ar zaudējumu pret Angliju
Henrijs Sleids pirmā piezemējuma guvumā
Foto: AFP/Scanpix

Gūstot četrus piezemējumus, Anglijas regbija izlase šovakar ar 32:20 Dublinā pārspēja Īrijas valstsvienību, kurai Sešu nāciju čempionu titula aizstāvēšu nācās sākt ar negaidītu zaudējumu.

Šim mačam bija jākļūst par turnīra galveno cīņu, jo tajā tikās iepriekšējo gadu čempioni, kuri, turklāt, triju gadu laikā bija tikuši pie divām "Grand Slam" uzvarām (katra – pa vienai). Tāpat Īrija bija iepriekšējās sezonas "karstākā" komanda, kamēr Anglijai tikai rudenī sanāca atgūties no izgāšanās 2018. gada Sešu nāciju čempionātā, kur viņi palika pirmspēdējā vietā.

Īsāk sakot – šī bija teju "čempionu cīņa", kura gan notika jau turnīra pirmajā kārtā.

Anglijas izlase laiku lieki netērēja un tāpēc jau pirmajās mača minūtēs noorganizēja ofensīvu, kā rezultātā arī guva piezemējumu. Džonijs Mejs sev raksturīgā manierē izrāvās pa savu laukuma malu un nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Īrijas izlasei atbilde viegli nenāca un sākumā bija jāpriecājas arī par Džonija Sekstona realizēto soda sitienu, taču vēlāk palīdzēja Toma Karija nopelnītā dzeltenā kartīte, kas, beigu beigās ļāva nonākt īriem pie angļu ieskaites zonas un tur jau pēc soda laika beigām, grupcīņā, Cians Hīlijs bija veiklāks par visiem, nogādājot bumbu ieskaites zonā.

Karijam atgriežoties laukumā, izlīdzinājās arī spēle un Anglijas izlase atkal turpināja iesākto, proti, uzbrukumu un vienā no epizodēm Eliots Deilijs ar kāju aizspēra bumbu uz priekšu, ko īri arī mēģināja notvert, taču Džeks Noulss bija tas, kurš izsita pretiniekam bumbu no rokām, bet Deilijs to piezemēja.

Puslaika noslēgumā angļi atkal bija pie īru ieskaites zonas un Mako Vunipolam bija iespēja gūt vēl piecus punktus, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesneši lēma, ka piezemējuma nav, taču pirms tam mājnieki bija pārkāpuši noteikumus, kas angļiem ļāva pārtraukumā iet pēc Ovena Farela precīzi izpildītā soda sitiena un ar septiņu punktu pārsvaru – 17:10.

Otrais puslaiks iesākās ar Džonatana Sekstona precīzi izpildītu soda sitienu un tas rezultāta starpību samazināja līdz četriem punktiem un atgrieza mājniekiem cerību uz pozitīvu iznākumu. Tiesa, viesi nedomāja padoties un turpināja savu spēli, kas balstījās uz pārspēku uzbrukuma līnijā, un beigu beigās, lai arī abas komandas demonstrēja "šūpoles", t.i., te spēlējot vienā, te otrā laukuma pusē, arī deva rezultātus.

Vispirms pēc grupcīņas uzbrukuma smailē tika izvirzīts Džonijs Mejs, taču viņš aizspēra bumbu uz priekšu, ko jau ieskaites zonā noķēra un piezemēja Henrijs Sleids, bet 76. minūtē Sleids pats pārtvēra īru piespēli un, lai arī četrrāpus, taču ienesa bumbu ieskaites zonā, panākot 32:13.

Šajā brīdī bija skaidrs, ka īri savu čempionu titula aizstāvēšanu ir sākuši ar neveiksmi savās mājās, taču viņi vēl mēģināja gūt vismaz minimālā zaudējuma bonusa punktu. Rezultāta starpību pēc Džona Kūnija piezemējuma viņiem izdevās samazināt, taču tas arī bija viss.

Anglijas izlase uzvarēja ar 32:20 un Sešu nāciju čempionātu sāka ar uzvaru viesos pret turnīra galvenajiem favorītiem, Īriju, turklāt, šajā mačā tiekot arī pie bonusa punkta.

Savukārt dienas agrajā spēlē tikās Skotija un Itālija. Jāsaka, ka skoti bija šī mača favorīti un viņi to arī pierādīja laukumā. Jau pirmajā puslaikā aizsargs Blērs Kinghorns guva divus piezemējumus, bet otrajā spēles daļā vēlreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā. Tas palīdzēja Skotijai zcīnīt pārliecinošu panākumu ar 33:21.

Sešu nāciju čempionāts turpināsies nākošnedēļ, kad devītajā februārī Skotija uzņems Īriju, bet Itālija – Velsu. Savukārt dienu vēlāk Anglija tiksies ar Franciju.

2019. gada Sešu nāciju čempionāts

MājniekiViesiRezultāts
1. kārtaFrancijaVelsa19:24
SkotijaItālija33:20
ĪrijaAnglija20:32
2.kārtaSkotijaĪrija
ItālijaVelsa
AnglijaFrancija
3. kārtaFrancijaSkotija
VelsaAnglija
ItālijaĪrija
4. kārtaSkotijaVelsa
AnglijaItālija
ĪrijaFrancija
5. kārtaItālijaFrancija
VelsaĪrija
AnglijaSkotija
#KomandaSUNZPAP
1.Skotija110033:205
2.Anglija110032:205
3.Velsa110024:194
4.Francija100119:241
5.Īrija100120:320
6.Itālija100121:330

     [+] [-]

, 2019-02-03 23:48, pirms 5 gadiem
Angļi pareizi uztvēruši jaunā regbija vilni spēlē ar kāju. pirmajā puslaikā nežēlīgi sitot īru bumbas ķērējus un sitējus, otrajā jau panāca, ka īri jau apdauzīti vairs nespēja līmenī noturēt angļu ātros izrāvienus pēc augstām bumbām. protams arī angļu perfektā 3/4 saspēle bija ļoti skatāma. Angļi uzvarēja pelnīti. Īri paši vainīgi, ka nevarēja adekvāti atbildēt uz angļu rupjībām un pagriezt spēli sev pozitīvā virzienā.