Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francija un Jaunzēlande dosies pēc otrajām uzvarām

Juris Miņins
Juris Miņins

Francija un Jaunzēlande dosies pēc otrajām uzvarām
Jaunzēlandes regbisti treniņā
Foto: AFP/Scanpix

Rītdien 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra ietvaros ir paredzētas divas spēles, kurās Francija tiksies ar ASV, bet Jaunzēlande eksaminēs Kanādas valstsvienību.

Francija – ASV

Pasaules kausa spēļu diena sāksies ar C apakšgrupas spēli starp Franciju un ASV. C apakšgrupa šoreiz ir nodēvēta par "Nāves grupu" tā kā tajā spēlē trīs komandas, kuras jebkuros citos apstākļos būtu stabilas izslēgšanas maču dalībnieces, bet šoreiz vismaz vienai turnīrs beigsies pēc četriem mačiem.

Francija savā turnīra atklāšanas cīņā tikās ar Argentīnu un, jāatzīst, ka paši sev "sataisīja" lielas problēmas, teju zaudējot pēc tam kā mača sākumā atradās vadībā ar 17 punktu pārsvaru. Par izcīnīto uzvaru viņi var pateikt paldies kā Kamilam Lopezam, kurš izpildīja veiksmīgu dropsitienu, tā arī argentīniešiem, kuri mača pašu izskaņu nospēlēja ne tajā labākajā veidā.

Četri punkti tika izcīnīti, tiesa, tā kā grupu turnīrā var notikt dažādi pavērsieni, Francijai katrā spēlē ir nepieciešams gūt maksimālo labumu – uzvaras, bonusa punktus un pēc iespējas labāku gūto un zaudēto punktu attiecību. Šis apstāklis, protams, pamatīgi iedragā ASV komandas izredzes, kura turnīru sāka ar zaudējumu pret ASV, turklāt, tikai angļu avantūristisko izgājienu dēļ, kas notika pašā mača izskaņā, amerikāņi spēja gūt vienīgos mača punktus (7:45).

Nevar teikt, ka ASV ir slikta komanda, iespējams, ka tā ir labākā komanda ko amerikāņi spēja savākt, taču šis ir tas gadījums, kad nokļūšana nepareizajā laikā un vietā ir nospēlējusi par sliktu. Ko no šīs spēles amerikāņiem būtu "jāpaņem"? Jāsāk ar to, ka viņi nedrīkst spēlēt tik pasīvi kā pret angļiem, kad, domāju, ka nebūs īsti melots, brīžiem likās, ka uz spēli ir ieradusies tikai viena komanda. Cīņa visu 80 minūšu laikā un, iespējams, produktīvāks sniegums uzbrukumā būs gana labs arguments, lai ASV izlase šo spēli sauktu par izdevušos.

Jaunzēlande – Kanāda

Otrajā dienas mačā tiksies divas pilnīgi pretējās situācijās esošas komandas, Jaunzēlande un Kanāda. Jāsaka, ka nomināli tā ir turnīra spēcīgākās un vājākās izlases spēkošanās, ja par pamatu ņem kvalifikācijas turnīru, jo "All Blacks" biļeti uz Japānu ieguva kā 2015. gada Pasaules kausa uzvarētāja, bet Kanāda pie tās tika kā pēdējā, uzvarot "pēdējās cerības" turnīrā pirms gada.

Iespējams, ka kādam Kanādas regbija fanam tālāk rakstītais liksies pārspīlējums, taču šī ir tā spēle, kurā, ja vien Jaunzēlandes izlase to vēlēsies, var krist kāds Pasaules kausa vai izlašu rekords, kā arī var tikt uzstādīts kāds anti-rekords.

Jau pret Itāliju, kas, objektīvi vērtējot, ir vājākā regbija pirmā ešelona komanda, kanādieši izskatījās diezgan "bēdigi" un tas bija vērojams ne tikai rezultāta ziņā (7:48), bet arī spēles gaitā un norisē, kad teju visi Kanādas uzbrukumi, kas, jāatzīst, brīžiem bija pat gana interesanti, noslēdzās ar pazaudētu bumbu, pārkāptiem noteikumiem vai kādu citu tehnisku brāķi. Itāļi viņiem šādas iespējas uzbrukt deva, tajā pašā laikā arī gana labi darbojās aizsardzībā, taču pret "All Blacks", pat, ja komanda izliktu nominālo "otro sastāvu", nekam tādam pat tuvumā nebūtu jābūt.

Jaunzēlandes izlase šo spēli, protams, izmantos, lai risinātu savus lokālos uzdevumus, taču nevajag domāt, ka komanda, kura laukumā aizsargu pozīcijās sūtīs brāļus Baretus (trešais brālis spēlēs uzbrukumā), Džeku Gūdhjū, Tīdžeju Perenaru, Rieko Ioanī, Ričiju Moungu un Soniju Bilu Viljamsu šo spēli uztvers nenopietni.

Īsāk sakot, kanādiešiem un viņu atbalstītājiem rītdiena neko labu nesola, bet pārējiem regbija vērotājiem, visdrīzāk, būs iespēja redzēt diezgan atraisītu, radošu un brīvu spēli no Jaunzēlandes izlases puses.

2019. gada Pasaules kauss regbijā

MājniekiViesiLaiks
FrancijaASV10:45
JaunzēlandeKanāda13:15

B grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Itālija220095:2910
2.DĀR210170:265
3.Jaunzēlande110023:134
4.Kanāda10017:480
5.Namībija200225:1040

C grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Anglija220080:1010
2.Argentīna210149:356
3.Francija110023:214
4.ASV10017:450
5.Tonga200215:630

  +1 [+] [-]

, 2019-10-01 19:32, pirms 5 gadiem
Easy uzvaras gan All Blacks gan Francijai