Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa uz Pasaules kausu dosies bez Evansa

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa uz Pasaules kausu dosies bez Evansa
Vorens Getlends
Foto: AFP/Scanpix

Velsas regbija izlases galvenais treneris Vorens Getlends ir nosaucis komandas sastāvu startam 2019. gada Pasaules kausā un par lielāko pārsteigumu kļuva staba Roba Evansa neiekļaušana sastāvā.

Pēc vakardienas spēles pret Īriju, kurā velsieši zaudēja ar 17:22 un kura bija pēdējā mājās aizvadītā pārbaudes spēle pirms četrgades svarīgākā turnīra, komandas galvenais treneris Vorens Getlends ir nosaucis tos spēlētājus, kas šomēnes dosies uz Japānu, lai cīnītos Pasaules kausa finālturnīrā.

Par lielāko pārsteigumu kļuva staba pozīcijā spēlējošā Roba Evansa neiekļaušana sastāvā, viņa vietā izvēloties jauno censoni Rīzu Keru, kurš izlases rindās ir aizvadījis tikai vienu cīņu, t.i., gāja laukumā vakardienas spēlē pret Īriju. Tāpat uz Japānu nedosies vēl viens stabs Semsons Lī.

Jāpiebilst, ka komandas kapteinim Alunam Vinam Džonsam šis būs jau ceturtais Pasaules kausa finālturnīrs un viņš, protams, ir pieredzējušākais spēlētājs izlasē, jo uz šo brīdi ir aizvadījis 127 mačus izlasē.

Lai arī komandas kodolu veido Pro 14 komandu spēlētāji, plašākajai pārstāvniecībai esot no Lanelli "Scarlets" rindām (11 spēlētāji), Velsas izlasē arī ir četri "ārzemnieki", t.i., regbisti, kas klubu līmenī nepārstāv Velsas komandas – Dens Bigars no Northemptonas "Saints", Laiems Viljamss un Rīzs Kers no Londonas "Saracens" un Ekseteras "Chiefs" pārstāvis Tomass Frensiss.

Līdz Pasaules kausa finālturnīra startam Velsa, kura divas nedēļas pavadīja Pasaules ranga līderes statusā, aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli, nākamās nedēļas nogalē jau Dublinā tiekoties ar Īriju, bet pirmo maču Pasaules kausā aizvadīs 23. septembrī cīnoties ar Gruziju. Vēl velsiešu pretinieki D apakšgrupā būs Austrālija, Fidži un Urugvaja.

Velsas izlases sastāvs 2019. gada Pasaules kausam regbijā

Uzbrucēji: Džeiks Bols, Adams Bērds, Rīzs Kers, Džeims Deivīss, Eliots Dī, Raiens Eliass, Tomass Frensiss, Korijs Hils, Aluns Vins Džonss, Vins Džonss, Dilons Luiss, Ross Moriartī, Džošs Navidi, Kens Ovenss, Ārons Šinglers, Nikijs Smits, Džastins Tipuriks, Ārons Vainraits.
Aizsargi: Džošs Adamss, Halams Emoss, Dens Bigars, Aleds Devīss, Garets Deivīss, Džonatans Deivīss, Lī Halfpenijs, Džordžs Norts, Hedlijs Pārkss, Rīzs Pačels, Ovens Vatkinss, Tomoss Viljamss, Laiems Viljamss.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/