Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvija cer uz medaļām Eiropas čempionātā pludmales regbijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvija cer uz medaļām Eiropas čempionātā pludmales regbijā
Foto: Dmitrijs Suļžics/f64

Latvijas vīriešu un sieviešu izlases cer uz medaļām Eiropas čempionātā pludmales regbijā jeb regbijā-5, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Maskavā, trešdien preses konferencē pauda izlašu pārstāvji.

Latvijas vīru izlase gatavojas jau visu šo gadu, tāpēc tās mērķi ir ļoti ambiciozi. Apakšgrupā tā spēkosies ar Krieviju, Azerbaidžānu un Slovēniju. Tikmēr dāmām gatavošanās nav bijusi tik ļoti izteikta tieši pludmales regbijam, jo vairākas spēlētājas bija arī regbija-7 izlasē. Viņām grupā pretim stāsies Krievija, Austrija un Slovēnija.

"Atmosfēra, psiholoģiskais noskaņojums komandā ir ļoti labs, gatavojamies jau 7-8 mēnešus, aizvadījām arī veiksmīgu turnīru Maljorkā," pauda Latvijas vīru izlases galvenais treneris Svajuns Mikaļčis. "Minimālais mērķis ir izkļūt no apakšgrupas, maksimālais - medaļas. Grupas favorīts ir Krievija un labi, ka varēsim uzreiz jau samērot ar to spēkus. Interesanta komanda būs Azerbaidžānai, ko veidos gruzīni."

"Redzēju, ka Maljorkā skaisti spēlē arī Latvijas dāmas. Viņām ir raksturs," pauda Mikaļčis.

"Arī mums galvenās konkurente būs Krievija, esam noskaņotas kareivīgi, brauksim un cīnīsimies, jo arī vēlamies medaļas," teica Latvijas sieviešu izlases kapteine Zane Sirsniņa-Kukaine.

"Līmenis ir augsts, vienīgi sagatavošanās posms mums nebija tik jaudīgs, jo daļa meiteņu spēlēja arī regbija-7 izlasē," pauda sieviešu izlases galvenais treneris Uldis Bautris. "Pludmales regbijā noteikumi nav gandrīz nekādi. Tur ir lielas iespējas arī smagām spēlētājām. Šis paveids piemērots jebkuras pozīcijas regbistam."

"Pludmales regbijs ir citādāks. Šeit ļoti svarīga ir fiziskā sagatavotība, nepieciešams intensīvi strādāt, jo skriešana pa smiltīm atšķiras," skaidroja Mikaļčis, sakot, ka dažādu regbija paveidu spēlēšana viena otram netraucē."

Eiropas čempionāts pirmoreiz notika pērn, kad turpat Maskavā nebija pārāk liela konkurence. Toreiz dāmu konkurencē piedalījās vien četras komandas, Latvijai paliekot pēdējai. Šoreiz vīru komandu skaits pieaudzis līdz 12, bet dāmu izlases turnīrā būs jau astoņas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-01 20:29, pirms 6 gadiem
Ko tik neizdomā!