Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Regbija-7 izlase izcīna trešo vietu Eiropas čempionāta posmā

Regbija-7 izlase izcīna trešo vietu Eiropas čempionāta posmā
Roberts Davidsons
Foto: Ģirts Kehris

Latvijas regbija-7 izlase svētdien Šauļos salīdzinoši negaidīti pārspēja vietējo Lietuvas izlasi un iekļuva Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijā otrā sabraukuma pusfinālā, noslēgumā izcīnot godpilno trešo vietu.

Jūnija pirmajā pusē notikušajā pirmajā sabraukumā Latvijas izlases sastāvā bija gandrīz tikai "Livonia" komandas spēlētāji, angļa Dena Skarboro trenētajai vienībai nospēlējot neveiksmīgi un paliekot pēdējā, 12.pozīcijā.

Pirms otrā sabraukuma skaļas cīņas notika apkārt izlasei. Vispirms "Miesnieku" komandas spēlētāji paziņoja, ka nespēlēs izlasē, bet pēc vadības maiņas Latvijas Regbija federācijā (LRF) un Jāņa Zumenta atkāpšanās no izlases vadītāja amata savu lēmumu mainīja. Līdz ar to šajā sabraukumā izlasē ir trīs Latvijas klubu spēlētāji un vēl vairāki latviešu izcelsmes regbisti.

Sestdien Šauļos Latvija pirmajā spēlē ar 0:38 kapitulēja pirmajā posmā triumfējušajai Rumānijai, bet pēc tam otrajā spēlē negaidīti pārliecinoši ar 36:0 sagrāva Ukrainu. Trešajā mačā tika spēlēts 17:17 ar Luksemburgu, ieņemta trešā vieta apakšgrupā un sasniegts ceturtdaļfināls.

Savukārt svētdienas rītā Latvija ar 14:12 negaidīti pārspēja Lietuvu. Pēc puslaika Latvija bija iedzinējos ar 7:12, tomēr otrā puslaika vidū veica piezemējumu un pēc tam noturēja panākumu. Spēlē pret Lietuvu mūsu komandai piezemējumus guva Toms Davidsons un Elmārs Šefanovskis, bet abas realizācijas bija Roberta Davidsona kontā. Pirmajā sabraukumā Rumānijai finālā piekāpās tieši Lietuvai.

Pusfinālā Latvija vēlreiz tikās ar Rumāniju, tomēr pretinieki bija ievērojami pārāki un Latvija kapitulēja ar 0:40. Pirmo piezemējumu rumāņi veica jau pēc 20 sekundēm, turklāt uzreiz kā bumba atkal bija spēlē veica arī otro piezemējumu un jau otrajā minūtē rezultāts jau kļuva 14:0. Pirmajā puslaikā rumāņi vēl reizi piezemēja bumbu, bet pēc tam otrajā spēles pusē vēl vairāk nostiprināja savu pārsvaru, Latvijai ciešot smagu neveiksmi.

Turnīra noslēgumā aizvadītajā spēlē par trešo vietu Latvija vēlreiz nospēlēja ļoti labi un ar 38:12 pārspēja Dāniju, izcīnot trešo vietu sabraukumā.

Eiropas čempionāta "Trophy" divīzija ir otrā spēcīgākā, tajā valstsvienībām cīnoties par 13.-24. vietu kontinentā. Vietu "Trophy" divīzijā zaudēs divas vājākās izlases divu posmu summā. Pirmajā sabraukumā tieši priekšā Latvijai bija Ungārija, Kipra un Bulgārija, nevienai no tām neiekļūstot arī otrā sabraukuma ceturtdaļfinālā, līdz ar to jau sestdien bija skaidrs, ka Latvijai izdosies saglabāt vietu "Trophy" divīzijā.

Regbijs-7 ir olimpiskais sporta veids. 2015. gadā Latvijas regbija-7 izlase guva trešo vietu Eiropas čempionāta otrajā spēcīgākajā grupā (tobrīd saucās A divīzija) un iekļuva Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas regbija-7 izlases sastāvs EČ "Trophy" divīzijas otrajam sabraukumam

SpēlētājsKlubs
Ainārs BērziņšRFC Livonia
Dāvis JansonsKnox RFC (Austrālija)
Elmārs ŠefanovskisRK Miesnieki
Emīls BalodisRK Miesnieki
Gatis PurviņšRFC Livonia
Ivars EglisRK Miesnieki
Markuss KrallišsRFC Livonia
Reinis SalenieksRK Jūrmala
Roberts DavidsonsSheffield Tigers (Lielbritānija)
Toms DavidsonsPreston Grasshopers (Lielbritānija)
Viktors SilvoniksRK Miesnieki
Vigo ValdavsRFC Livonia

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.