Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Folau paliek Austrālijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Folau paliek Austrālijā
Israels Folau (no kreisās)
Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas regbija zvaigzne Israels Folau parakstīja līgumu ar vietēju federāciju par to, ka viņš vismaz nākamos trīs gadus turpinās spēlēt Austrālijā, tajā skaitā pārstāvot arī nacionālo valstsvienību.

Israels Folau, kurš ir viens no Austrālijas izlases vadošajiem spēlētājiem ir parakstījis triju gadu līgumu ar vietējo regbija federāciju, kas paredz, ka regbists šajā laikā turpinās spēlēt vietējās komandās, pārstāvot "Waratahs" komandu "Super Rugby" čempionātā un piedalīsies starptautiskos mačos valsts izlases sastāvā. Tāpat līgums paredz, ka viņš drīkstēs doties arī papildus peļņā uz Japānu (tur viņš pārstāēja "NTT Docomo Red Hurricanes" vienību), ko pašlaik izmanto ļoti daudzi vadošie pasaules regbisti.

Tiesa, pagaidām vēl nav zināms cik bieži jaunais līgums viņam ļaus doties papildus peļņas braucienos uz Japānu, jo šī vienošanās sadaļa vēl ir jāprecizē, taču jau tagad ir zināms, ka pēc rudenī gaidāmā Pasaules kausa, Folau, visdrīzāk, spēlēs Japānas čempionātā. Tas gan nozīmē, ka viņš nemēģinās pretendēt uz vietu Austrālijas regbija-7 izlasē, lai nākošgad spēlētu Olimpiskajās spēlēs.

26 gadus vecais Israels Folau ir viens no atpazīstamākajiem un labākajiem Austrālijas futbolistiem uz šo brīdi. Izlasē viņš ir aizvadījis 29 mačus, kuros guvis 17 piezemējumus. Tomēr, te ir arī jāpiebilst, ka lielajā sportā viņš ienāca startējot regbija līgā, jeb regbijā-13, kas Austrālijā ir ārkārtīgi populārs, bet pēc tam pārgāja uz austrālijas futbola līgu, kur aizvadīja divas sezonas, un tikai tad nopietni pievērsās klasiskajam regbijam-15.

Kā arī...

- Urugvajas regbija zvaigzne Rodrigo Kapo Ortega, kurš negaidīti paziņoja, ka nepalīdzēs savai valstsvienībai gaidāmajā Pasaules kausā, izskaidroja sava lēmuma iemeslus. Lai gan iepriekš ļoti skaļi tika runāts, ka tas varētu būt kluba izdarītā spiediena dēļ, pats regbists noliedz šādas baumas un uzsver, ka tas ir viņa individuāls lēmums, kas skaidrojams ar to, ka viņa ģimenē ir gaidāms pieaugums.
- Ir nosaukti tie tiesneši, kuri tiesās Pasaules kausa grupu turnīra mačus. Atklāšanas cīņu, kurā tiksies mājniece Anglija un Fidži komanda, tiesās Jako Peipers no DĀR.
- Sakarā ar straujo regbija-7 izplatību, Starptautiskās regbija federācijas vadība ir noraizējusies par klasiskā regbija pozīcijām pasaules sporta rangā. Tieši tāpēc, lai saglabātu savu vietu elitē, federācijas vadītājs Bernārs Lapasē ir gatavs iniciēt izmaiņas starptautiskā regbija sezonas kalendārā.

Izmantotie resursi:
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...