Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Latvijas čempionāta otrajā posmā regbijā 7 pārliecinoši uzvar "LDE/Miesnieki"

Latvijas čempionāta otrajā posmā regbijā 7 pārliecinoši uzvar "LDE/Miesnieki"
Foto: Romualds Vambuts

Sestdien, 30. jūnijā, Upesciema stadionā risinājās “Autowelt” Latvijas čempionāta regbijā 7 otrais posms. Pārliecinošu uzvaru tajā izcīnīja meistarsacīkšu līderi “LDE/Miesnieki”, nostiprinot savas līderpozīcijas kopvērtējumā.

Otrā posma finālā “LDE/Miesnieki” ar 24:5 pieveica “Baldone/LSPA”. Ceļā uz izšķirīgo posma maču “LDE/Miesnieki” A grupā ar 33:0 uzvarēja Valmieras “Fēniksu”, bet ar 35:0 “Eži/LMT” vienību. Savukārt pusfinālā par kausu “Miesnieku” pirmā komanda ar 25:5 pieveica “Kurši/Livonia” vienību.

Jāpiebilst, ka “Livonia” komandas šoreiz spēlēja mainītās lomās – stiprākie spēlētāji ar nosaukumu “Autowelt/Livonia”, bet otrā komanda ar “Kurši/Livonia” vārdu. Tiesa, iekļūt finālā neizdevās nevienai, jo pusfinālā “Autowelt/Livonia” vienībai ceļu aizšķērsoja “Baldone/LSPA”. Sīvā spēlē baldonieši uzvarēja ar 12:5. Pirms tam “Baldone/LSPA” B grupā ar 27:7 uzvarēja RK RT, bet ar 35:0 “Kalvi”.

Finālā, kā jau minēts, pārāki tomēr bija pieredzējušie “LDE/Miesnieki”. Rezultātu atklāja “LDE/Miesnieki” spēlētājs Jānis Zālmans. Pēc brīža Andris Andersons palielināja rezultāta starpību līdz 10:0. Taču baldonieši atbildēja ar Dāvja Zagorska izrāvienu, samazinot rezultātu līdz 5:10. Otrajā puslaikā ar individuālo meistarību paspīdēja Valters Raņķis. Viņš divreiz guva piezemējumus un divreiz precīzi izpildīja realizācijas sitienus. Rezultāts pieauga līdz 24:5, un tā arī noslēdzās mačs un viss turnīrs.

Spēlē par trešo vietu “Autowelt/Livonia” ar 27:14 pievarēja “Kurši/Livonia”. Savukārt mačā par piekto vietu “Ķekava/Miesnieki” ar 24:7 uzvarēja LLU/TELMS vienību. Cīņā par septīto vietu “Eži/LMT” ar 19:14 pieveica RK RT, bet spēlē par devīto vietu “Kalve” ar 12:10 uzvarēja Valmieras “Fēniksu”. Visbeidzot mačā par 11.vietu “Misa” ar 24:7 pieveica “Piekūni/Imanta” komandu.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Kristaps Bērziņš (“Autowelt/Livonia”, 70 punkti). Savukārt sacensību labākā spēlētāja lauri tika Jānim Priedem (“LDE/Miesnieki”). Vēl jāpiebilst, ka spēles tiesāt bija ieradušies trīs tiesneši no Lietuvas: Ramūns Grumbins, Jons Kulakovskis un Egidijs Tuzins. Viņi bija labi palīgi mūsu pašmāju soģiem Armandam Višņevskim, Rihardam Grīnbergam un Normundam Bondaram.

“LDE/Miesnieki” galvenais treneris Uldis Bautris: "Gribu pateikt lielu paldies visiem komandas spēlētājiem. No sākuma likās, ka būs grūta diena, bet beigās izrādījās, ka tā ir vieglākā no visām šādām reizēm. “Baldone/LSPA” finālā nocīnījās slavējami, taču viņiem daudzi spēlētāji laukumā gāja ar lielākām vai mazākām traumām. Domāju, ka arī Jānis Priede pelnīti tika atzīts par labāko spēlētāju. Viņš guva svarīgus punktus un noorganizēja arī spēli citiem komandas biedriem. Uzskatu, ka turnīrs izdevās lieliski. Par to liels paldies rīkotājiem ar Juri Silovu un Jāni Zumentu priekšgalā."

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs


Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.