Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbistes uzvar trešajā pludmales turnīrā pēc kārtas

Rolands Eliņš

Latvijas regbistes uzvar trešajā pludmales turnīrā pēc kārtas
Foto: Latvijas Regbija federācija

Latvijas regbistes sestdien un svētdien uzvarēja visās deviņās spēlēs pludmales regbija turnīrā Maljorkā, Baleāru salās Spānijā, kur startēja 21 dāmu komanda.

Finālspēlē Latvija ar 4:2 uzvarēja Nīderlandes komandu ''RUS Adidas'', bet pirms tam sestdien - sešās spēlēs savā grupā, kā arī svētdien ceturtdaļfinālā pārspēja komandu no Beļģijas un pusfinālā komandu no Skotijas.

Uz Spāniju ir devušās 15 regbistes, kas ir Latvijas izlases spēlētājas, kuras kopš ziemas trenējās pludmales centrā ''Brazīlija'' gatavojoties tieši abiem Spānijas turnīriem, kas neietekmē komandas gatavošanos jūlijā Bosnijā un Hercegovinā paredzētajam Eiropas regbija 7 čempionāta ''Conference 1'' turnīram.

Spēlei varēja pieteikt desmit, bet laukumā, atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem, varēja atrasties piecas. Spēles ilgums bija 2x4 minūtes, bet finālā - 2x6 minūtes.

Komandu startam šajā, kā arī vēl vienā pludmales regbija turnīrā nākamsestdien Ibicā gatavo Dins Sirsniņš un Pēteris Šņitņikovs.

''Konkurenti ne tik daudz brīnījās kā mēs esam uzvarējuši, cik par to, kā mēs esam sacensībās vispār tikuši,'' stāstīja Sirsniņš. ''Visa komanda cīnījās kā vienots veselums, jo nespēlēja jau viena meitene, tādēļ labākā bija visa komanda.''

Turnīrs risinājās astoto reizi. Dāmu komandas priekšsacīkstēs bija sadalītas trijās grupās pa septiņām. Labākās astoņas ieguva tiesības sacensties par galveno balvu. Paralēli notiekošajā vīriešu komandu turnīrā bija piecas grupas pa septiņām komandām.

2014. un 2015. gada vasarā komanda ar nosaukumu ''Jūrmala'' uzvarēja starptautiskā turnīrā Maskavā. Komandas vadība to uzskatīja par virsotni, kādēļ meklēja iespēju tikt augstākā līmenī. Tas arī sekmēja uzaicinājumu startēt šogad Spānijā. ''Nākamajā sestdienā būs vēl viens turnīrs Ibicā, kurā startēs 16 komandas, taču tas paredzams mazliet vājāks - no Maljorkas tajā nespēlēs neviena cita komanda,'' sacīja Sirsniņš.

Uzvarētājām pienācās arī 1500 eiro naudas prēmija.

Pludmales regbija attīstību un interesi par to sekmē tas, ka 2017. gadā no 29. septembra līdz 9. oktobrim Sandjēgo (Kalifornijā, ASV) pirmo reizi notiks Pasaules pludmales spēles, kur no 22 sacensību veidiem būs arī pludmales regbijs. Pēdējās uzvaras nu jau ļauj cerēt, ka arī Latvijas regbistes varētu būt diezgan tuvu dalībai šajās spēlēs.

Latvijas komandas sastāvs Spānijā

Zane Sirsniņa, Elīna Pīrāga-Berjoza, Liene Lēvalde, Liene Vāciete, Līga Svetlova, Sindija Širaka, Guna Limmane, Madara Sirsniņa, Madara Miķelsone, Anda Kaģe, Alise Limmane, Inese Nasteviča, Liene Freiberga, Ilze Jegorova, Ieva Gavare

Maljorkas turnīra uzvarētājas dāmu konkurencē

GadsKomanda
2009Oban
2010Shelford
2011Oban
2012Gent
2013Moody Cows
2014Utrecht RC Heroes
2015Moody Cows
2016Latvija-Jūrmala

Infomāciju sagatavoja:
Valters Nikans
LRF preses sekretārs