Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Latvijas kausu regbijā 7 iegūst "RE-fort/Miesnieki"

Šodien Siguldā, “Depo” laukumā notika pirmās šīs sezonas sacensības olimpiskajā sporta veidā regbijs 7, Latvijas kausa izcīņa, visnotaļ pārliecinošu uzvaru izcīnot Regbija kluba “Miesnieki” komandai “RE-fort/Miesnieki”.

Sacensību finālā “RE-fort/Miesnieki” ar 24:10 (14:5) pieveica RFC “Livonia” kluba vienību “Autowelt/Livonia”.

Spēle iesākās ar Valtera Raņķa piezemējumu, atklājot mača rezultātu 5:0. Tūlīt pat pats piezemējuma autors precīzi izpildīja realizācijas sitienu, palielinot pārsvaru līdz 7:0. Pēc tam Andris Andersons panāca jau 12:0, bet Raņķis ar realizāciju 14:0. Atbildes gājienu no “Autowelt/Livonia” puses veica Vigo Valdavs juniors – 5:14. Ar tādu rezultātu arī noslēdzās mača pirmā puse.

Fināla otrajā daļā “RE-fort/Miesnieki” spēlētājs Jānis Zālmanis palielināja pārsvaru līdz 19:5, bet “Autowelt/Livonia” lietuviešu viesspēlētājs Vaidots Goba ar piezemējumu panāca 10:19. Rezultāts vienubrīd likās vēl īsti “negatavs”, jo šķita, ka livonieši spēs radikāli mainīt cīņas gaitu, taču maču ar skaistu līdakas lēcienu noslēdza viens no “RE-fort/Miesnieki” labākajiem spēlētājiem Valters Raņķis – 24:10.

Ceļā uz finālu grupu turnīrā “RE-fort/Miesnieki” ar 19:0 pārspēja LSPA un ar 20:0 “Beverīna/Fēnikss” vienību. Savukārt pusfinālā ar 26:5 LLU/TELMS komandu. “Autowelt/Livonia” grupu turnīrā ar 44:0 uzvarēja RTU/“Miesnieki” un ar 40:0 “LMT/Eži” vienību.

Sacensību finālos kausu ieguva “RE-fort/Miesnieki”, šķīvi LSPA, bet biķeri “Beverīna/Fēnikss”.

Galīgais vietu sadalījums:
1. “RE-fort/Miesnieki”
2. “Autowelt/Livonia”
3. “Kalve”
4. LLU/TELMS
5. LSPA
6. “Garkalne/Livonia”
7. “LMT/Eži”
8. RK “Piekūni”
9. “Beverīna/Fēnikss”
10. RTU/“Miesnieki”
11. RK “Sigulda”
12. RK “Baldone”

Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs: „Ar lielu prieku gribu secināt, ka mūsu olimpiskā paveida sezona startējusi godam. Neviena konflikta, lielisks laiks, labi sagatavots Siguldas “Depo” laukums. Brīniškīgs regbijs. Neko labāku nevarētu pat vēlēties! Apsveicu uzvarētājus “RE-fort/Miesnieki” un tiksimies atkal, jau Latvijas čempionātā regbijā 7, pirmajā posmā, kas notiks 11. maijā.”

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs


, 2013-05-02 10:50, pirms 11 gadiem
Šoreiz patiešām interesants turnīrs! Skaists fināls, saulīte, gribējās jau nu labāku laukumu kaut ar maziņu, bet vismaz kaut kādu tablo, bet nu nekas. Gan jau ar laiku arī Siguldā būs kaut kas vairāk, nekā šoreiz!
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.