Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Fidži, Tonga un Samoa draud ar Pasaules kausa boikotēšanu

Juris Miņins
Juris Miņins

Fidži, Tonga un Samoa draud ar Pasaules kausa boikotēšanu
Tongas izlase 2015. gada Pasaules kausā, pirms spēles izpildot "Sipi Tau" kaujas deju.
Foto: AFP/Scanpix

Okeānijas salu valstis, Fidži, Tonga un Samoa, reaģējot uz "World Rugby" plāniem par jaunās Pasaules līgas izveidi, kurā nav vietas otrā ešelona izlasēm, ir paziņojušas, ka boikotēs šogad ieplānoto Pasaules kausu.

Jau vakardien bija dzirdamas visnotaļ bažīgas runas par to, ka jaunais Starptautiskās regbija savienības projekts, tā sauktā Pasaules līga, kurā spēlēs 12 izlases (Sešu nāciju kausa un Regbija čempionāta dalībnieces, kā arī ASV un Japāna), pamatīgi ietekmēs pasaules regbija nosacīto "otro ešelonu", proti, komandas, kas atrodas Pasaules ranga otrajā desmitā, jo tādējādi tām nebūs iespējas sacensties ar labākajām izlasēm un kā rezultātā, nebūs iespējas progresēt.

Visvairāk par šo problēmu ir uztraukušies Okeānijas salu valstu, Fidži, Samoa un Tongas, izlases, jo viņiem jaunais čempionāts var izrādīties īpaši sāpīgs. Jau pašlaik šo valstu izlases saskaras ar problēmu, ka labākie jaunie regbisti nereti izvēlas doties uz ārzemēm, lai tur ne tikai spēlētu vietējās komandās un pelnītu naudu, jo šī reģiona regbija savienības ir diezgan nabadzīgas un regulāri saskaras ar bankrota draudiem, bet arī, lai pārstāvētu citas izlases.

Kā teikts šodienas paziņojumā, ko medijiem ir izsūtījusi Klusā okeāna valstu regbija spēlētāju savienība, teikts, ka "World Rugby" jau kārtējo reizi ir pieņēmusi lēmumu, kas vērsts uz šī reģiona regbija iznīcināšanu un, ka regbija pasaule vēlas izmantot saliniekus savās interesēs, taču nekad tos neaicina "pie lielā galda".

Tāpat tika pieminēts 1995. gads, kad līdz ar profesionalitātes atļaušanu regbijā, tika dibināta SANZAAR organizācija, kura izveidoja "Super Rugby" turnīru, taču tā, neskatoties uz ģeogrāfisko faktoru, kā arī uz augsto regbija spēles līmeni, neaicināja un vēl aizvien nav iekļāvuši dalībnieku sarakstos salinieku komandas (pirms pāris gadiem kopīgais iepriekšminēto triju valstu pieteikums tika noraidīts), tajā pašā laikā šī čempionāta vienības pamatīgi patukšoja vietējā regbija rezerves.

Lai vērstu uzmanību uz savu problēmu, Samoa, Fidži un Tongas regbija savienības ir apvienojušās un paziņojušas, ka, ja viss notiks pēc iepriekš publiskotā plāna, tad viņu valstsvienības boikotēs 2019. gada Pasaules kausu, kas rudenī norisināsies Japānā. Tāpat akcijai tiek aicināti pievienoties visi tie regbija spēlētāji, kuriem ir salinieku saknes.

"World Rugby" pagaidām vēl nav reaģējusi uz šo paziņojumu, taču jāatzīst, ka Okeānijas salu valstu regbija savienības nav vienīgās, kas uztraucas par jauno turnīru, jo arī daudzi regbisti, ieskaitot 2018. gada planētas labāko spēlētāju Džoniju Sekstonu, kā arī Ovens Farels un Kīrans Rīds, ir skeptiski izteikušies par šo ideju, norādot, ka vēl viena turnīra ieviešana pārpildīs jau tā diezgan smago sezonas kalendāru un tas novedīs vai nu pie vadošo spēlētāju traumām, vai pie situācijas, kad izlases spēlē ar teju otrajiem sastāviem un turnīra līmenis būs zems.

Izmantotie resursi:
https://www.independent.co.uk/

  +1 [+] [-]

, 2019-03-01 18:22, pirms 5 gadiem
Nauda nauda nauda,nogalinās sportu!priecājos ka dzīvoju šajā laikā kad visas sporta spēles sāka progresēt sākot ar NBA un MJ un NHL ieviest vairāk eiropiešu,kā arī futbols ar uzbrūkošo taktiku un ir progresējušas tuvu maksimumam,vēlāk visas sporta spēles būs tikai šovs ne sports..