Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Šodien līderu duelis: Īrija – Anglija

Šodien līderu duelis: Īrija – Anglija
Lielas briesmas angļu aizsardzībai gaidāmas no reaktīvā Tomija Bova (Nr. 14) un virtuozā Džonatana Sekstona.
Foto: rbs6nations.com

Šodien plkst. 17:00 pēc Latvijas laika Dublinā Sešu nāciju kausa izcīņas trešās kārtas centrālajā spēlē mājinieki un pašreizējie čempioni īri uzņems Anglijas izlasi. Abas komandas ir vienīgās, kas pirmajās divās kārtās guva divas uzvaras. Šā dueļa uzvarētājs spers platu soli pretī triumfam visā turnīrā.

Šo abu divu komandu duelim ir ārkārtīgi sena vēsture – pirmo savstarpējo spēli komandas aizvadīja 1875. gada 15. februārī, kad ar 7:0 pārāki izrādījās angļi. Zīmīgi, ka tā bija Īrijas izlases pirmā oficiālā spēle. Gadu gaitā šo abu komandu duelis ir kļuvis par absolūto regbija klasiku. Reizi gadā komandas tiekas Sešu nāciju kausa izcīņā. Anglija ir uzvarējusi iepriekšējos četros savstarpējos dueļos. Īri savā laukumā darīs visu, lai šai sērijai pieliktu punktu, bet noapaļotu kādu citu sēriju: savu pēc kārtas izcīnīto uzvaru. Īrijas izlase ir uzvarējusi deviņas spēles pēc kārtas un šodien noteikti tieksies pēc desmitās uzvaras.

Abas komandas pirmajās divās kārtās svinēja pārliecinošas uzvaras pār Itāliju, kā arī Anglija viesos uzveica Velsu, bet Īrija savā laukumā – Franciju.

Par to, ka abas komandas ir spēkos teju vai identiskas, liecina arī pasaules rangs. Tajā Anglija ieņem trešo vietu, piekāpjoties vien Jaunzēlandei un DĀR, savukārt Īrija nostabilizējusies ceturtajā vietā. Starp citu, var gadīties, ka šis nebūs vienīgais abu komandu duelis šogad. Proti, Pasaules kausa izcīņā abu komandu ceļi varētu krustoties pusfinālā.

Anglijas izlasei šodien būs jāiztiek bez pērnā gada turnīra vērtīgākā spēlētāja Maika Brauna, kurš spēlē pret Itāliju pēc neveiksmīgas sadursmes uz brīdi pat zaudēja samaņu. Brauns burtiski rāvās laukumā spēlei pret Īriju, taču nespēja nokārtot visus testus, kas iekļauti atgriešanās protokolā pēc gūtiem galvas savainojumiem. Viņu pēdējā aizsarga (Nr. 15) pozīcijā aizstās Anglijas premjerlīgas grandu "Saracens" aizsargs Alekss Guds, kurš Anglijas izlases pamatsastāvā nav spēlējis kopš 2013. gada marta. Otra izmaiņa starta sastāvā – Džeka Nouvela atgriešanās. Viņš kreisajā flangā spēlēs Džonija Meja vietā, kura sniegums pirmajās divās kārtās neapmierināja Anglijas izlases treneru štābu. Nouvels bija viena no Anglijas izlases atslēgas figūrām pērnā gada turnīrā (visās spēlēs laukumā devās pamatsastāvā), taču vēlāk guva nopietnu savainojumu, kas liedza dalību gan vasaras, gan rudens testa spēlēs. Nouvels ir atgriezies un demonstrē spožu sniegumu Anglijas premjerlīgā, tāpēc godam ir nopelnījis atgriešanos Anglijas izlasē. Turklāt atgriešanos spēlē pret Īriju, kur, iespējams, izšķirsies turnīra uzvarētāju liktenis.

Īrijas izlasei laukumā dosies visi labākie, izņemot Džeimiju Heislipu. 31 gadu vecajam uzbrucējam šis turnīrs izvērties pagalam neveiksmīgi. Otrajā kārtā pret Franciju viņš atgriezās laukumā pēc savainojuma sadziedēšanas un drīz vien tika pie jauna, kad ar nesportisku rīcību (sitiens ar celi pa muguru) negatīvi izcēlās franču uzbrucējs Paskāls Papē. Lai arī Papē pēc tam publiski Heislipam atvainojās, šis laikam būs tas gadījums, kad viena epizode pārvilka svītru uzreiz divu spēlētāju turpmākai dalībai turnīrā. Papē saņēmis bargu diskvalifikāciju līdz turnīra beigām (tiesa, vakar iesniedza apelāciju), Heislips dziedē savainojumu. Heislipu astotā numura pozīcijā aizstās Barselonā dzimušais Hordī Mērfijs. No viņa dueļa ar vareno Biliju Vunipolu šodien daudz kas būs atkarīgs.

Par dueļiem turpinot, angļiem atsevišķās pozīcijās jātur īkšķi par saviem jaunajiem spēlētājiem, kuriem pretī stāsies īsteni regbija vilki. Saistošs duelis gaidāms otrajā līnijā starp diviem piektajiem numuriem – Īrijas kapteini Polu O’Konelu un Džordžu Krūzu. O’Konelam šī būs 99. spēle izlasē, Krūzam – septītā. Krūzs nekad nav slēpis, ka Pols O’Konels ir viņa elks regbijā. Nu nāksies elkam stāties pretī ārkārtīgi atbildīgā spēlē. Tāpat regbija pasaule ar lielu nepacietību gaida divu desmito numuru dueli – angļu uzlecošā zvaigzne Džordžs Fords pret titānu Džonatanu Sekstonu.

Spēli tiešraidē translēs "France 2" kanāls, kas atrodams "Lattelecom" televīzijas ārzemju tematiskajā pakā, tāpat visi interesenti laipni aicināti uz kopīgo regbija skatīšanos viesnīcas "Mercure" (Elizabetes iela 101) restorānā.

Sākumsastāvi

Īrija: 1. Makgrats, 2. Bests, 3. Ross, 4. Toners, 5. O’Konels (kapteinis), 6. O’Mahonijs, 7. O’Braiens, 8. Mērfijs, 9. Marejs, 10. Sekstons, 11. Zībo, 12. Henšovs, 13. Peins, 14. Bovs, 15. Kīrnijs.
Anglija: 1. Mārlers, 2. Hārtlijs, 3. Kouls, 4. Etvuds, 5. Krūzs, 6. Haskels, 7. Robšovs (kapteinis), 8. B.Vunipola, 9. B. Jongs, 10. Fords, 11. Nouvels, 12. Barels, 13. Džozefs, 14. Votsons, 15. Guds.

Pēdējo piecu gadu dueļi

GadsVietaRezultāts
2014LondonaAnglija 13: 10 Īrija
2013DublinaĪrija 6:12 Anglija
2012LondonaAnglija 30:9 Īrija
2011DublinaĪrija 9:20 Anglija
2010LondonaAnglija 16:20 Īrija

Kura komanda šodien uzvarēs?

  • 12

  • 9

  • 2


     [+] [-]

, 2015-03-01 12:19, pirms 9 gadiem
Var kāds iemest linku kur skatīties onlaina?