Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2898, Did:0, useCase: 3

Foto: Rallijs "Taškenta - Rīga": pagaidām mums ir tikai trīs auto…

Jānis Celmiņš
Par godu Latvijas simtgadei, uzņēmīgi un piedzīvojumus kāri Latvijas uzņēmēji un mūziķi ir apvienojušies, lai veiktu uz starpvalstu sadraudzību vērstu braucienu ar vēsturiskajiem auto spēkratiem no Uzbekistānas (Taškenta) uz Latviju (Rīga). Desmit dienu laikā (31. marts līdz 10. aprīlis) rallija dalībnieki ar vēsturiskiem auto (diviem LADA-2101, GAZ-24 un Opel Rekord) veiks 5700 kilometru. Ekspedīcijas laikā tiks apmeklētas dažādas Uzbekistānas, Kazahstānas un Krievijas pilsētas un nozīmīgi apskates objekti, kā arī katrā vietā tiks atstāts zīmīgs vēstījums par Latviju.

Ekspedīcijas dalībnieki jau ieradušies Taškentā, un lūk pirmais vēstījums no viņiem: "Taškenta mūs sagaida silti, īpaši dienas vidū svelme ir jūtama. Kamēr daļa komandas apskata pilsētu, auto īpašnieki cīnās ar Uzbekistānas birokrātiju un tā šeit nav nekāda mazā. Izmēģinājuma braucienos pilsētā atklājam arvien jaunas problēmas, ar kurām jātiek galā pirms dodamies ceļā. Dokumentus turpināsim kārtot arī rīt. Secinām, ka būs jāiegriežas arī auto tirgū.

Tikšanās ar viesmīlīgajiem Uzbekistānas uzņēmējiem ir īpašs piedzīvojums tiem, kuri šajā valstī ir pirmo reizi. Galdi lūst no ēdienu un dzērienu pārpilnības, mums uzstājas vieni no valsts slavenākajiem mūziķiem. Siltā uzņemšana atraisa ikvienu un arī latvieši parāda dziedāšanas prasmes. “Prāta Vētras” Jānis Jubalts šovakar ģitāru aizņemas no vietējiem, bet saprotot, ka dziedāšana neizpaliks arī turpmāk, tiek nolemts rīt doties ģitāras meklējumos.

Pagaidām mums ir tikai trīs auto, rītvakar ceram sagaidīt vēl vienu LADA auto, kas ceļā no Krasnodaras nomaldījusies un šobrīd atrodas nieka 1000 kilometru attālumā no Taškentas. Starts jau pavisam drīz!"