Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Liepājas rokāde" pulcēs labākos Latvijas un ārzemju šahistus

Šajā nedēļas nogalē, no 1. līdz 4. augustam, Liepājas Olimpiskajā centrā norisināsies starptautiskais šaha festivāls "Liepājas Rokāde", kas uz sacensībām pulcēs ne tikai Latvijas labākos šaha spēles meistarus, bet arī profesionāļus no ārvalstīm.

Starptautiskais šaha festivāls norisināsies četrās grupās – superturnīrs, “Open” turnīrs, ātrspēles un komandu sacensības. Sacensības sāksies ceturtdienas pēcpusdienā ar startiem “Open” turnīrā, bet piektdien tiks dots starts arī ātrspēlēs. Sestdien sāksies arī superturnīra un komandu turnīra pirmās 10 kārtas, bet svētdien ap pulksten 16:00 plānojas festivāla noslēgums un laureātu apbalvošana.

Iepriekšējā gadā pie panākumiem “Open” turnīrā un ātrspēlē tika viesu šaha meistari no Krievijas un Vācijas, tāpēc cerams, ka šogad uzvarētāju godā kādā no grupām tiks arī Latvijas pārstāvji. Konkurence solās būt ļoti liela, bet par to pārliecināties ikvienam būs iespējams jau no ceturtdienas pēcpusdienas pulksten 14:00. Norises vieta: Liepājas Olimpiskā centrā sporta zāle Nr. 4 (volejbola zāle).

Šaha festivālu organizē turnīra direktors Āris Ozoliņš, savukārt galvenā tiesneša pienākumus veiks starptautiskās kategorijas tiesnesis Alberts Cimiņš. Ieeja sacensībās - bez maksas.

Sacensību kalendārs

1.augusts:
14:00 Turnīra atklāšana
14:30 “Open” turnīra 1.-7.kārta

2.augusts:
11:00 "Open" turnīra 8.-11.kārta
15:00 "Open" turnīra apbalvošana
15:30 Ātrspēles turnīrs un apbalvošana
20:00 Tenisa turnīrs festivāla dalībniekiem

3.augusts:
11:00 Superturnīra un komandu turnīra atklāšana (1.-5.kārta)
15:00 Pusdienas
16:00 Superturnīra un komandu turnīra 6.-10.kārta

4.augusts:
11:00 Superturnīra un komandu turnīra 11. - 13.kārta
15:30 Festivāla noslēgums, apbalvošana.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Sīlis, LOC Mārketinga vadītājs


, 2013-07-31 12:13, pirms 11 gadiem
Svarīgākais jautājums- kurā viesnīcā apmetīsies turnīra dalībnieki? Tieši tur parasti vēlās stundās notiek nopietna, kaislīga partiju analīze un gatavošanās nākamās dienas spēlei.
Labprāt apciemotu dalībniekus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.