Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ramonai Golstai bronzas medaļa pasaules U14 čempionātā ātrspēlē

Ramonai Golstai bronzas medaļa pasaules U14 čempionātā ātrspēlē
Ramona Golsta
Foto: LŠF

Grieķijas kūrostpilsētā Hersonisosā aizvadīts pasaules čempionāts ātrajā šahā un ātrspēlē zēniem un meitenēm vecuma grupās U-14, U-16 un U-18. Pirmdien ātrspēlē bronzas medaļu U-14 grupā meitenēm izcīnīja Ramona Golsta, bet svētdien ātrajā šahā piektajā vietā ierindojās Madara Golsta.

Ātrspēlē 37 dalībnieku konkurencē Ramona Golsta ar 5 punktiem no 9 kopējā vērtējumā ierindojās 17.vietā, kas meiteņu ieskaitē viņai deva trešo vietu. Madara Golsta, zaudējot abas pēdējās partijas, ar 4,5 punktiem palika 19.vietā un ceturtajā pozīcijā meiteņu vērtējumā.

Visi dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas šeit:
Chess-Results Server Chess-results.com - World...

Dienu iepriekš ātrajā šahā labākā no mūsējām bija Madara Golsta, kas 40 dalībnieku konkurencē ar 4,5 punktiem ieņēma 21.vietu, kas meiteņu vērtējumā viņu ierindoja piektajā vietā. Diemžēl arī tika piedzīvoti zaudējumi pēdējās divās partijās. Ramona Golsta ar 4 punktiem bija devītā labākā meitene.

Visi dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas šeit:
Chess-Results Server Chess-results.com - World...

Madara un Ramona Golstas bija vienīgās Latvijas pārstāves šajās sacensībās.

Atgādināsim, ka jūnija sākumā Minskā pasaules čempionātā ātrajā šahā bronzu U-10 grupā ieguva Miķelis Vingris. Visi trīs viņi ir Rīgas Šaha skolas trenera Aivars Stašāna audzekņi.

Stašāns: "Māsas pie manis trenējas jau no astoņu gadu vecuma. Viņas atveda tēvs Ivars Golsts, kurš arī ir Rīgas Šaha skolas audzēknis. Savā vecumā Latvijā viņas ir viena no labākajām, spriganas meitenes. Ramona šogad kļuva par Latvijas čempioni U-14 grupā. Prieks, ka ir izcīnīta medaļa, taču žēl, ka nācās spēlēt kopā ar zēniem, jo šajā vecuma grupā bija maz dalībnieču. Ja nopietni turpinās trenēties, tad abas šahā var ko sasniegt, visas dotības viņām ir".

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Šaha federācija


Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.