Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Valneris izcīna trešo vietu Pasaules kausa etapā

Ints Megnis
Ints Megnis

Valneris izcīna trešo vietu Pasaules kausa etapā
Guntis Valneris (pa labi). Foto: FMJD

Latvijas dambretes spēlētājs Guntis Valneris izcīnījis trešo vietu Pasaules kausa trīs zvaigžņu posmā, kas trešdien noslēdzās Kotdivuārā.

Pēc deviņas kārtas ilgām sacensībām par uzvarētāju ar 14 punktiem kļuva Nīderlandes sportists Jans Grēnedijks, viņam ar 13 punktiem sekoja mājinieks Nčo Žoels Atse, bet trešais ar tikpat punktiem bija Valneris. Kopā sacensībās piedalījās gandrīz 100 sportisti.

Šis bija trešais šī gada Pasaules kausa posms - sezonu sportisti iesāka Burkinafaso, bet tad sekoja trīs zvaigžņu etaps Turcijā, kur arī Valneris guva trešo vietu. Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā punkti tiek skaitīti no 2018. gada sākuma, līderis ir Grēnedijks, bet Valneris ieņem otro vietu.

Valnerim šomēnes bija liels turnīru maratons, jo maija vidū viņš viesojās Ķīnā, piedaloties Starptautiskās prāta sporta asociācijas (IMAS) pirmajā pasaules čempionātā. Šeit viņš bija ceturtais ātrās dambretes sacensībās, bet ātrspēlē samierinājās ar 11. vietu.

Dambretē Pasaules kauss pēc stipruma iedalās vienas, trīs, piecu un septiņu zvaigžņu sacensībās. No 22. līdz 28. jūlijam šogad Rīgā norisināsies Pasaules kausa piecu zvaigžņu sacensības, kas noslēgsies ar 29. jūlijā paredzēto pasaules čempionātu ātrspēlē.

Pērn notika septiņi Pasaules kausa etapi, Valnerim uz goda pjedestāla kāpjot trijos no tiem, bet reizi dāmu konkurencē trešo vietu guva Jeļena Česnokova un reizi trešā bija arī viņas trenere Zoja Golubeva