Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Golubeva uzvar rapidā un pirms pēdējās kārtas saglabā izredzes uz titulu

Golubeva uzvar rapidā un pirms pēdējās kārtas saglabā izredzes uz titulu
Foto: Dambrete.lv

Titulcīņā par pasaules čempiones titulu 100 lauciņu dambretē, kas norisinās Rīgā, aizvadīta astotā, priekšpēdējā, kārta, un tajā Latvijas dambretiste Zoja Golubeva pārspēja polieti Natāliju Sadovsku rapidā. Kopvērtējumā Golubeva samazināja deficītu līdz 44:52.

Šodienas aizvadītajā kārtā Golubeva un Sadovska spēlēja neizšķirti galvenajā partijā, kam sekoja spēle ātrajā dambretē. Golubeva jau pēc pirmā neizšķirta bija nonākusi neapskaužamā situācijā, taču ātrajā dambretē jeb rapidā viņa, spēlējot ar baltajiem kauliņiem, ieguva parocīgu situāciju un uzvarēja.

Saskaņā ar noteikumiem, par uzvaru rapidā Golubeva saņēmusi astoņus punktus, kamēr Sadovskai par neizšķirtu pamata partijā tikuši četri punkti. Kopvērtējumā līdz ar rezultāts kļuvis 52:44 Sadovskas labā, un vēl palikusi tikai viena kārta, kas tiks aizvadīta rītdien.

Šodienas spēles rezultāts nozīmē, ka taibreiks (neizšķirts pēc visām deviņām kārtām) vairs nav iespējams pat teorētiski, un pasaules čempione noskaidrosies rītdien. Golubeva par čempioni kļūs tikai tādā gadījumā, ja uzvarēs pamatpartijā, iegūstot 12 punktus, kamēr ar uzvaru sekojošajā rapidā un pēc tam blicā būs par maz, un par čempioni kļūs Polijas dambretiste.

Titulmača organizētāju sniegtā informācija liecina, ka katrā kārtā tiek vispirms tiek aizvadīta standarta dambretes partija. Tajā uzvarējusī sportiste saņem 12 punktus, bet zaudētāja – nulli. Ja tiek fiksēts neizšķirts, seko ātrās dambretes jeb rapida spēle, kurā uzvarētāja iegūst astoņus punktus, bet zaudētāja – četrus. Ja neizšķirts ir arī rapidā, sekos blics jeb ātrspēle, kurā uzvarētāja iegūst septiņus punktus, bet zaudētāja – piecus. Ja arī tajā ir neizšķirts, tad abas spēlētājas šajā kārtā iegūst sešus punktus.

Sacensību organizētāji vēsta, ka šīs titulspēles uzvarētāja prēmijā saņems desmit tūkstošus eiro, kamēr zaudētājai tiks prēmija 7000 eiro apmērā.

Izšķirošā kārta rīt sāksies 11:00.

Izmantotie resursi:
Woman's world title match 2018


Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.