Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Par krāpšanos Rīgā notiekošajā Eiropas jaunatnes šaha čempionātā diskvalificēts spēlētājs

Par krāpšanos Rīgā notiekošajā Eiropas jaunatnes šaha čempionātā diskvalificēts spēlētājs
Eiropas jaunatnes šaha čempionāts
Foto: Latvijas Šaha federācija

Kāds jaunais šahists diskvalificēts no Rīgā notiekošā Eiropas jaunatnes čempionāta, jo atklājies, ka viņš sacensību laikā izmantojis telefonu.

Ķīpsalas izstāžu centrā notiekošajās sacensībās pirmdien septītās kārtas laikā tualetēs, kas domātas spēlētājiem, tiesneši atraduši mobilo telefonu. Pēc izmeklēšanas arī noskaidrots tā īpašnieks, bet mača beigās spēlētājs uzaicināts uz tiesnešu istabu, lai sniegtu paskaidrojumus.

Vēlāk sacensību galvenais tiesnesis izlēmis anulēt spēlētāja rezultātu septītās kārtas mačā, kā arī izslēgt viņu no sacensībām. Visos Rīgā aizvadītā turnīra mačos sodītajam šahistam tiks ieskaitīti zaudējumi, bet viņa pretinieka rezultāti (izņemot septītās kārtas dueli) nemainīsies.

Tāpat par lietu tiks ziņots Starptautiskajai Šaha federācijai (FIDE). Spēlētāja vārds un pārstāvētā valsts paziņojumā netiek atklāts.

Eiropas jaunatnes čempionāts noslēdzas trešdien ar devītās kārtas cīņām. No mājiniekiem pirms pēdējās cīņas visaugstākais rezultāts ir Marijai Kuzņecovai, kura atrodas U8 meiteņu grupas devītajā vietā, astoņās kārtās iekrājot 5,5 punktus.


Slēpts komentārs: wilwood
, 2018-08-29 12:32, pirms 6 gadiem
wilwood rakstīja: Un kā tieši mobilā telefona lietošana var palīdzēt šahistam?
???
, 2018-08-29 13:52, pirms 6 gadiem
wilwood rakstīja: Un kā tieši mobilā telefona lietošana var palīdzēt šahistam?
katrs gājiens ir ideāls
, 2018-08-29 15:47, pirms 6 gadiem
wilwood rakstīja: Un kā tieši mobilā telefona lietošana var palīdzēt šahistam?
Šis ir viens no labākajiem jautājumiem vēsturē.
, 2018-08-31 14:09, pirms 6 gadiem
Varbūt nezinātājam tas nav nemaz tik skaidrs. Ar mobilo telefonu var internetā apskatīties partijas translāciju, kur jau ir pieslēgts pozīcijas novērtējums. Vai vēl trakāk - telefonā ieinstalēt šaha programmatūru, un katru gājienu analizēt ar to. Nemaz nevajag pārāk bieži - partijas laikā varbūt pietiks 2-3 reizes kritiskajā brīdī pajautāt programmai, vai gājiens vai ideja ir laba, un tālāk jau pats tiks galā. Tipiski telefoni tiek slēpti tualešu būdiņās, kuras partijas laikā šahisti var apmeklēt neierobežoti.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.