Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Valneris tikai pēc papildrādītājiem paliek bez medaļas Pasaules kausa posmā dambretē

Valneris tikai pēc papildrādītājiem paliek bez medaļas Pasaules kausa posmā dambretē
Aleksandrs Georgijevs un Guntis Valneris savstarpējā cīņā. Organizatoru foto

Pieredzējušais Latvijas dambretists Guntis Valneris svētdien Rīgā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa piecu zvaigžņu posmā. Dāmu konkurencē pirmā aiz goda pjedestāla palika Zoja Golubeva.

Aizvadītajās sacensībās par čempionu ar 13 punktiem kļuva pasaules ranga līderis Aleksandrs Georgijevs no Krievijas, kurš ir deviņkārtējs pasaules čempions, viņam ar tikpat punktiem sekoja izcilais tautietis Aleksandrs Švarcmans, bet tālāk seši sportisti guva pa 12 punktiem - trešo vietu izcīnīja Vācijas pārstāvis Vadims Virnijs, kuram ceturtajā pozīcijā sekoja Valneris.

Sacensībās starp vairāk nekā 80 dalībniekiem 14 bija no Latvijas. Nākamie labākie no mājiniekiem bija pa 11 punktiem savākušie Raimonds Vīpulis un Vladimirs Vigmans, kuri ieņēma attiecīgi 13. un 21. pozīciju.

Dāmu turnīrā par čempioni ar 13 punktiem kļuva poliete Arleta Flisikovska, kurai ar 12 punktiem sekoja ukrainiete Jūlija Makarenkova un Olga Fjodoroviča no Baltkrievijas, bet ceturto vietu ar 11 punktiem izcīnīja sešpadsmitkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva.

Šeit piedalījās vairāk nekā 40 dalībnieces, desmitniekā no Latvijas tiekot arī Golubevas audzēknei Jeļenai Česnokovai, kura ar 11 punktiem guva devīto vietu.

Pirmdien Rīgā risinās pasaules čempionāts ātrspēlē 100 lauciņu dambretē.

Dambretē Pasaules kauss pēc stipruma iedalās vienas, trīs, piecu un septiņu zvaigžņu sacensībās. Šis bija ceturtais šī gada posms, bet Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā punkti tiek skaitīti no 2018. gada sākuma, līderis ir Georgijevs, kuram seko Rīgā astoto vietu guvušais Nīderlandes sportists Jans Grēnedijks un Valneris.


Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.