Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Šahists Meškovs Eiropas čempionātu noslēdz 45. vietā

Šahists Meškovs Eiropas čempionātu noslēdz 45. vietā
Ņikita Meškovs. Foto: Latvijas Šaha federācija

LETA. Latvijas šahists Ņikita Meškovs piektdien Ziemeļmaķedonijā ierindojās 45. vietā Eiropas čempionātā.

Piektdien kontinenta meistarsacīkstēs tika aizvadīta pēdējā no 11 kārtām, kurā ar 95. numuru izliktais Meškovs pieveica ar 163.n umuru izlikto slovāku Kristoferu Repku.

Lielmeistars Meškovs, kurš startēja savā trešajā kontinenta čempionātā pēc kārtas, šajā turnīrā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu - pret bijušo pasaules čempionu Ruslanu Ponomarjovu no Ukrainas. Iepriekšējos čempionātos viņam nebija izdevies iekļūt labāko simtniekā.

Latvijas komandas līderis, lielmeistars Igors Kovaļenko (21.) pēdējā kārtā bija spiests atzīt poļa Mateuša Bartela (73.) pārākumu, kamēr Rolands Bērziņš (216.) nospēlēja neizšķirti ar Andreasu Keliresu no Grieķijas (115.). Zaudējumu pēdējā partijā tikmēr piedzīvoja Iļja Semjonovs (214.), kurš piekāpās spānim Alvaram Alonso Roseļam (99.).

Pēc 11 partijām Meškovs ar 7,0 punktiem bija 45. vietā, kamēr Kovaļenko ar 6,5 noslīdēja uz 72. pozīciju, Bērziņš ar 5,5 punktiem bija 201. vietā, kamēr Semjonovs ar 5,0 punktiem bija 2018. pozīcijā. Labākie 22 šahisti kvalificējās Pasaules kausam.

Tikmēr par Eiropas čempionu tika kronēts krievs Vladislavs Artemjevs.

Vēl 2016. gadā Kovaļenko kļuva par Eiropas vicečempionu.


Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.