Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas dāmas turpina lieliski spēlēt Olimpiādē un uzvar arī Moldovu

Latvijas dāmas turpina lieliski spēlēt Olimpiādē un uzvar arī Moldovu
Elizabete Limanovska (no kreisās), Linda Krūmiņa un Ilze Bērziņa. Foto: Lana Chess Photography

Latvijas sieviešu šaha izlase piektdien turpināja rādīt lielisku sniegumu Gruzijā notiekošajā pasaules Olimpiādē, uzvarot arī Moldovu, kamēr sacensības daudz pieticīgāk iesākusī vīru izlase sagrāva Jordāniju.

Olimpiādē 31. numuru saņēmusī Latvijas vīru izlase "Open" grupas piektās kārtas cīņā ar 4-0 bija pārāka pār Jordāniju, 74. numurs. Uzvaras Latvijas izlases rindās guva Artūrs Neikšāns, Ņikita Meškovs, Toms Kantāns un Artūrs Bernotas, kamēr atpūta šoreiz bija iedota izlases līderim Igoram Kovaļenko.

Tikmēr dāmas izliktas ar 42. numuru un piektdien ar 2,5-1,5 apspēlēja turnīra 46. komandu no Moldovas. Uzvaru ar baltajām figūrām izcīnīja Laura Rogule, kamēr pārējos dueļos neizšķirti cīnījās Ilze Bērziņa, Elīna Otikova un Elizabete Limanovska, kamēr šoreiz atpūtās Linda Krūmiņa.

Kopvērtējumā pēc piecām kārtām Latvijas dāmas ar astoņiem punktiem pacēlušās jau uz 13. vietu, kamēr vienvadībā ar desmit punktiem ir ASV. Īpaši jāizceļ latviešu trešdien aizvadītais duelis, kad tika nospēlēts neizšķirti ar Kazahstānu, kur visām pretiniecēm bija ievērojami augstāks reitings.

Savukārt "Open" grupā Latvija ar sešiem punktiem pacēlusies uz 50. pozīciju

Nākamajā kārtā Latvijas dāmas tiksies ar Azerbaidžānu, kas pirms turnīra bija izlikta ar 11. numuru, kamēr vīriem pretim stāsies sacensību 59. izlase Beļģija. Turnīrs 11. kārtu garumā ilgs līdz 5. oktobrim.

Šaha Olimpiādes risinās reizi divos gados, iepriekšējā turnīrā vīriem tiekot pie augstās, 17. vietas, kamēr dāmas bija 44.pozīcijā. Toreiz pasaules mediju uzmanības lokā nokļuva Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura uzvarēja pārliecinošo pasaules ranga līderi un planētas čempioni Jifaņu Hou. Šoreiz Reizniece-Ozola sacensībās nepiedalās, jo valstī ir pirmsvēlēšanu laiks.


Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.