Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas dāmas iekļūst pasaules šaha Olimpiādes divdesmitniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas dāmas iekļūst pasaules šaha Olimpiādes divdesmitniekā
Ilze Bērziņa un Laura Rogule trešdienas duelī ar Kazahstānu. Foto: Goga Chanadiri

Latvijas sieviešu šaha izlase ceturtdien pasaules Olimpiādes duelī sagrāva Apvienoto Arābu Emirātu komandu, kas uz papīra ir ievērojami vājāka, un sasniedz sacensību kopvērtējuma divdesmitnieku. Tikmēr vīri piedzīvoja vēl vienu zaudējumu.

Olimpiādē 31. numuru saņēmusī Latvijas vīru izlase "Open" grupas ceturtās kārtas cīņā ar 1,5-2,5 piekāpās Ēģiptei, kam sacensībās ticis 40. numurs. Vienīgo uzvaru pie ceturtā galdiņa izcīnīja Toms Kantāns, kurš turklāt cīnījās ar melnajām figūrām, kamēr neizšķirti dueli noslēdza Ņikita Meškovs, bet zaudējumus pie pirmajiem diviem galdiņiem piedzīvoja Igors Kovaļenko (baltās figūras) un Artūrs Neikšāns (melnās). Šajā kārtā pie spēlēšanas netika Artūrs Bernotas.

Tikmēr dāmas izliktas ar 42. numuru un ceturtdien ar 4-0 sagrāva turnīra 107. komandu no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kur visām spēlētājām ir ievērojami zemāks reitings. Uzvaras guva Ilze Bērziņa, Elīna Otikova, Linda Krūmiņa un Elizabete Limanovska, kamēr atpūtās Laura Rogule. Līdz ar to šī gada Latvijas čempione Elizabete Limanovska uzvarējusi abos Olimpiādes dueļos, kuros piedalījusies.

Dienu iepriekš latvietes cīnījās neizšķirti ar Kazahstānu, kas sacensībās izlikta ar augsto, astoto, numuru, turklāt visas spēlētājas bija reitingā ievērojami augstāk.

Kopvērtējumā pēc četrām kārtām Latvijas dāmas ar sešiem punktiem pacēlušās pat uz 17. vietu, bet nākamajā kārtā sacentīsies ar Moldovu, kas pirms turnīra bija izlikta ar 46. numuru. Savukārt "Open" grupā Latvija ar četriem punktiem atkāpusies pat uz 70. pozīciju, bet nākamajā kārtā gaidāms duelis ar sacensību 74. izlasi Jordāniju. Turnīrs 11. kārtu garumā ilgs līdz 5. oktobrim.

Šaha Olimpiādes risinās reizi divos gados, iepriekšējā turnīrā vīriem tiekot pie augstās, 17. vietas, kamēr dāmas bija 44.pozīcijā. Toreiz pasaules mediju uzmanības lokā nokļuva Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura uzvarēja pārliecinošo pasaules ranga līderi un planētas čempioni Jifaņu Hou. Šoreiz Reizniece-Ozola sacensībās nepiedalās, jo valstī ir pirmsvēlēšanu laiks.

     [+] [-]

, 2018-09-28 10:52, pirms 6 gadiem
Reizniecei jāpilda hūtes pavēles. Valsts intereses pie vienas vietas. Piķis pie
hūtīša daudz lielāks.