Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Golubeva un Sadovska Rīgā noslēdz neizšķirti piekto cīņu par pasaules čempiones titulu

Ints Megnis
Ints Megnis

Golubeva un Sadovska Rīgā noslēdz neizšķirti piekto cīņu par pasaules čempiones titulu
Zoja Golubeva un Natālija Sadovska piektās kārtas cīņā. Organizatoru foto

Latvijas dambretes veterāne Zoja Golubeva sestdien Rīgā cīnījās neizšķirti piektajā cīņā par pasaules čempiones titulu dāmām, līdz ar to sērijā pret viņas daudz jaunāko poļu oponenti Natāliju Sadovsku rezultāts saglabājas neizšķirts.

Pamata spēlē Golubeva spēlēja ar baltajām figūrām, bet 54. gājiena laikā sportistes vienojās par neizšķirtu. Turpinājumā uzvarētāja netika noskaidrota arī ātrās dambretes duelī un ātrspēlē.

Līdz ar to rezultāts kļuvis neizšķirts 30-30. Pa vienai reizei pamata mačā uzvaras svinējusi katra no sportistēm, bet visi pārējie mači noslēgusies neizšķirti.

Pirmdien viesnīcā "Kempinski" gaidāma sestā no deviņām kārtām, kas jau tradicionāli sāksies plkst. 11:00, bet otrdien paredzēta otrā brīvdiena. Ja nebūs vajadzīgs taibreiks, cīņa par čempiones titulu noslēgsies piektdien, 30. novembrī.

Pasaules čempiones titulcīņā paredzēts iespaidīgs balvu fonds, uzvarētājai tiekot pie 10 000 eiro, bet zaudētājai nopelnot 7000 eiro.

Latvijas Dambretes federācijai šobrīd ir iespaidīgi plāni, jo 2019. gadā Latvijā gaidāms Pasaules kausa pieczvaigžņu etaps, kas ir otrs augstākais līmenis, kā arī Eiropas čempionāts jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem un pasaules čempionāts ātrspēlē.

Šobrīd pasaules rangā Sadovska ieņem otro vietu, kamēr Golubeva ir trešā. Golubeva pērn Tallinā jau sešpadsmito reizi karjerā kļuva par pasaules čempioni, kamēr Sadovska 2016. gadā uzvarēja pasaules čempiones titulmačā.