Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Reizniece-Ozola apmeklē EČ šahā astoto kārtu, kurā uzvaras gūst Kantāns un Meškovs

Reizniece-Ozola apmeklē EČ šahā astoto kārtu, kurā uzvaras gūst Kantāns un Meškovs
Dana Reizniece-Ozola apmeklē Eiropas čempionātu šahā
Organizatoru foto

Latvijas šahisti Toms Kantāns un Ņikita Meškovs svētdien svinēja uzvaras Gruzijā notiekošā Eiropas čempionāta šahā astotās kārtas cīņās, ko noraudzījās arī Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Dana Reizniece-Ozola zināma kā viena no labākajām Latvijas šahistēm. Viņa iekļauta Latvijas izlases sastāvā arī rudenī gaidāmajai šaha Olimpiādei, kas rudenī notiks tieši Batumi, kur pašlaik risinās kontinenta meistarsacīkstes. Tā Reizniecei-Ozolai būs jau devītā Olimpiāde karjerā.

No Latvijas šahistiem Kantāns, kurš izlikts ar 129.numuru, svētdien, spēlējot ar baltajām figūrām, pieveica mājinieku Meri Arabidzi un kopvērtējumā atkal izvirzījies priekšgalā no visiem Latvijas pārstāvjiem.

Kā zināms, Kantāns pagājušajā nedēļas nogalē guva uzvaras pirmajās divās kārtās, bet trešajā cīnījās neizšķirti un pirmdien iekļuva kopvērtējuma divdesmitniekā. Tomēr turpinājumā viņš cieta trīs neveiksmes pēc kārtas, bet tagad atkal guvis divus panākumus divās dienās.

Tikmēr Meškovs svētdien uzvarēja krievieti Darju Voitu, kura savulaik kļuvusi par pasaules čempioni starp sportistēm ar redzes problēmām. Savukārt zaudējumu svētdien piedzīvoja Igors Kovaļenko, kamēr Arturs Bernotas un Dmitrijs Tokranovs cīnījās neizšķirti.

Pirms šīs kārtas vienvadībā bija anglis Gaveins Džonss, kurš nospēlēja neizšķirti ar krievu Daniilu Dubovu. Līdz ar to tagad kopvērtējuma augšgalā ir četri sportisti ar 6,5 punktiem.

Tikmēr Kantāns ar 4,5 punktiem tagad ir 118.pozīcijā, bet pārējie Latvijas pārstāvji ir aiz pirmajiem 150 šahistiem.

Čempionātā piedalās nedaudz vairāk nekā 300 sportisti. Turnīrs ar 100 000 eiro balvu fondu risināsies līdz 28.martam, izspēlējot 11 kārtas. Eiropas čempionāts ir pasaules šaha čempiona titula kvalifikācijas cikla sastāvdaļa, tādēļ 23 labākie spēlētāji iegūs tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā.

2016.gadā Latviju pārstāvošais Ukrainas pilsonis Kovaļenko kļuva par Eiropas vicečempionu, bet pērn zaudējums pēdējā kārtā Rīgā dzimušajam Vācijas pārstāvim Danielam Fridmanam viņam liedza kvalificēties Pasaules kausam, noslēgumā paliekot 42.pozīcijā.

Latvijas šahistu rezultāti Eiropas čempionāta astotajā kārtā

Nr.Šahists (baltās figūras)-Nr.Šahists (melnās figūras)Rezultāts
121.Nikola Djukičs (Melnkalne)-38.Igors Kovaļenko (Latvija)1 - 0
129.Toms Kantāns (Latvija)-209.Meri Arabidze (Gruzija)1 - 0
115.Ņikita Meškovs (Latvija)-203.Darja Voita (Krievija)1 - 0
244.Ahmets Elčims (Turcija)-170.Arturs Bernotas (Latvija)1.5 - 1.5
204.Dmitrijs Tokranovs (Latvija)-239.Anastasija Paramzina (Krievija)1.5 - 1.5

Eiropas čempionāta šahā rezultāti pēc astoņām kārtām

VietaNr.ŠahistsPunkti
1.11.Tamirs Nabati (Izraēla)6.5
2.30.Gaveins Džons (Anglija)6.5
3.2.Radoslavs Vojtašeks (Polija)6.5
118.129.Toms Kantāns (Latvija)4.5
159.38.Igors Kovaļenko (Latvija)4.0
180.115.Ņikita Meškovs (Latvija)4.0
224.170.Arturs Bernotas (Latvija)3.0
249.204.Dmitrijs Tokranovs (Latvija)3.0

, 2018-03-26 00:22, pirms 6 gadiem
Diemžēl Reizniece-Ozola ar savu vīru, Šaha Federācijas vadītaju Ozolu izēda Širovu no Latvijas! Un arī nedeva piedalīties Eiropas Čempionata!
, 2018-03-26 09:10, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Diemžēl Reizniece-Ozola ar savu vīru, Šaha Federācijas vadītaju Ozolu izēda Širovu no Latvijas! Un arī nedeva piedalīties Eiropas Čempionata!
Pilnīgas muļķības - Eiropas čempionātam piesakās katrs šahists pats un federācija, pat gribot, nevar aizliegt piedalīties. Širovs pēdējos 8 vai vairāk gadus nav spēlējis Eiropas čempionātā un nav dzirdēts, ka gribētu to darīt.
Raksta autoram - nav tāda Igora Meškova, ir Igors Kovaļenko.
, 2018-03-26 09:17, pirms 6 gadiem
Vidzemes latgalis rakstīja: Pilnīgas muļķības - Eiropas čempionātam piesakās katrs šahists pats un federācija, pat gribot, nevar aizliegt piedalīties. Širovs pēdējos 8 vai vairāk gadus nav spēlējis Eiropas čempionātā un nav dzirdēts, ka gribētu to darīt.
Raksta autoram - nav tāda Igora Meškova, ir Igors Kovaļenko.
Širovs tagad nedrīkst pārstavēt Latvijas Šaha Federāciju, un Eiropas Čempionats nav pilnīgi individuals pasakums, kur var neparstavēt nevienu Valsti/ nevienu šaha federāciju.... Širovs pats Facebook bija rakstījis - ja nokartotos attiečības ar LČS viņš speletu.
, 2018-03-26 10:58, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Širovs tagad nedrīkst pārstavēt Latvijas Šaha Federāciju, un Eiropas Čempionats nav pilnīgi individuals pasakums, kur var neparstavēt nevienu Valsti/ nevienu šaha federāciju.... Širovs pats Facebook bija rakstījis - ja nokartotos attiečības ar LČS viņš speletu.
Nevar federācija aizliegt šahistam spēlēt. Var Chess-Results Server Chess-results.com - Homepage paskatīties, kur Širovs februārī spēlējis Jūrmalā. Un Facebook neko par Eiropas čempionātu Širovs rakstījis nav.
, 2018-03-26 19:38, pirms 6 gadiem
Vidzemes latgalis rakstīja: Nevar federācija aizliegt šahistam spēlēt. Var Chess-Results Server Chess-results.com - Homepage paskatīties, kur Širovs februārī spēlējis Jūrmalā. Un Facebook neko par Eiropas čempionātu Širovs rakstījis nav.
https://www.facebook.com/alexei.shi...
February 21 · Tarragona, Spain; Citāts Angliski:
But in my case Latvian Federation wants to exclude me from Latvian chess and they still want that kind of money! (around 30 thousand Euro I was told). As I said, I hope some rules will be changed in the future and I will be able to play in Batumi somehow but at the moment I can only ask for the FIDE flag. And then see which federation I could represent.
, 2018-03-26 19:45, pirms 6 gadiem
OK, varbūt ar Batumi tika domāta nākamā Šaha Olimpiāde nevis Eiropas Čempionats, bet lietas būtību tas ļoti maz maina...
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.