Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Poliete uzvar Golubevu un izlīdzina rezultātu cīņā par pasaules čempiones titulu

Ints Megnis
Ints Megnis

Poliete uzvar Golubevu un izlīdzina rezultātu cīņā par pasaules čempiones titulu
Zoja Golubeva un Natālija Sadovska pirms trešās kārtas cīņas. Organizatoru foto

Latvijas dambretes veterāne Zoja Golubeva sestdien Rīgā piekāpās ceturtajā cīņā par pasaules čempiones titulu dāmām, līdz ar to sērijā ar viņas daudz jaunāko poļu oponenti Natāliju Sadovsku rezultāts kļuvis neizšķirts.

Šoreiz Golubeva spēlēja ar melnajām figūrām un pēc 58. gājiena viņai nācās atzīt savu zaudējumu.

Otrdien pirmajā kārtā Golubeva uzvarēja pēc 51. gājiena, bet trešdien un ceturtdien sportistes vienojās par neizšķirtiem gan pamata partijā, gan ātrās dambretes duelī un ātrspēlē. Līdz ar to rezultāts pēc sestdienas dueļa kļuvis neizšķirts 24-24.

Svētdien viesnīcā "Kempinski" gaidāma piektā no deviņām kārtām. Tā jau tradicionāli sāksies plkst. 11:00. Ja nebūs vajadzīgs taibreiks, cīņa par čempiones titulu noslēgsies 30. novembrī.

Pasaules čempiones titulcīņā paredzēts iespaidīgs balvu fonds, uzvarētājai tiekot pie 10 000 eiro, bet zaudētājai nopelnot 7000 eiro.

Latvijas Dambretes federācijai šobrīd ir iespaidīgi plāni, jo 2019. gadā Latvijā gaidāms Pasaules kausa pieczvaigžņu etaps, kas ir otrs augstākais līmenis, kā arī Eiropas čempionāts jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem un pasaules čempionāts ātrspēlē.

Šobrīd pasaules rangā Sadovska ieņem otro vietu, kamēr Golubeva ir trešā. Golubeva pērn Tallinā jau sešpadsmito reizi karjerā kļuva par pasaules čempioni, kamēr Sadovska 2016. gadā uzvarēja pasaules čempiones titulmačā.