Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Šaha izlases droši sāk Olimpiādi

Ints Megnis
Ints Megnis

Šaha izlases droši sāk Olimpiādi
Toms Kantāns
Foto: Latvijas Šaha federācija

Latvijas vīriešu un sieviešu šaha izlases dueļos ar potenciāli vājākām izlasēm pirmdien Gruzijā droši sāka pasaules Olimpiādi, astoņos mačos kopā zaudējot tikai puspunktu.

Pirmajā kārtā izlases sakārtotas pēc ranga, pirmajai tiekoties ar vājāko, otrajai ar otro vājāko utt. Līdz ar to 31. numuru saņēmusī Latvijas vīru izlase "Open" grupas sacensības sāka dueli ar Mozambiku, kam ir 121. numurs un svinēja uzvaru ar 3,5-0,5. Neizšķirti ar melnajām figūrām cīnījās pie ceturtā galdiņa sēdējušais Artūrs Bernotas, kamēr uzvaras guva Artūrs Neikšāns, Ņikita Meškovs un Toms Kantāns.

Šajā kārtā vēl atpūtās potenciālais izlases līderis Igors Kovaļenko.

Tikmēr dāmas izliktas ar 42. numuru un pirmajā mačā ar 4-0 uzvarēja sacensību 116. izlasi Nepālu. Uzvaras latvietēm izcīnīja Laura Rogule, Ilze Bērziņa, Elīna Otikova un Linda Krūmiņa. Šeit pirmajā kārtā atpūtās šī gada Latvijas čempione Elizabete Limanovska.

Nākamajās kārtās jau izlasēm būs jātiekas ar rangā blakus esošām komandām. Turnīrs 11. kārtu garumā ilgs līdz 5. oktobrim.

Šaha Olimpiādes risinās reizi divos gados, iepriekšējā turnīrā vīriem tiekot pie augstās, 17. vietas, kamēr dāmas bija 44.pozīcijā. Toreiz pasaules mediju uzmanības lokā nokļuva Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura uzvarēja pārliecinošo pasaules ranga līderi un planētas čempioni Jifaņu Hou. Šoreiz Reizniece-Ozola sacensībās nepiedalās, jo valstī ir pirmsvēlēšanu laiks.

     [+] [-]

, 2018-09-25 00:59, pirms 6 gadiem
nākamie nodokļu "eksperti" aug.