Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Valneris starp līderiem pēc Pasaules kausa posma Rīgā pirmajām dienām

Valneris starp līderiem pēc Pasaules kausa posma Rīgā pirmajām dienām
Guntis Valneris Pasaules kausa posmā. Organizatoru foto

Pieredzējušais Latvijas dambretes sportists Guntis Valneris izvirzījies starp līderiem pēc pirmajām divām dienām Pasaules kausa piecu zvaigžņu posmā 100 lauciņu dambretē, kas notiek sacensību "Riga Open" ietvaros.

Vīriešu turnīrā pēc divām kārtām tabulas augšējā ir pasaules ranga līderis Aleksandrs Georgijevs no Krievijas, kurš ir deviņkārtējs pasaules čempions, pasaules eksčempions Guntis Valneris (Latvija), Eiropas čempions Mihails Semeņuks (Baltkrievija) un lielmeistars Ivans Trofimovs (Krievija). Viņu repertuārā ir divas uzvaras no divām, kas summējas ar nopelnītiem četriem punktiem.

Sieviešu turnīrā vadībā izvirzījušās divas Krievijas sportistes – četrkārtējā pasaules čempione Darja Tkačenko un Sandara Aprosimova, kuru abu kontā arī ir četri punkti. Līderēm ar trim punktiem seko Latvijas dambretistes Zoja Golubeva un viņas audzēkne Jeļena Česnokova, kā arī vairākas ārzemju sportistes.

Pasaules kausa posms norisināsies līdz 28. jūlijam, tā laikā izspēlējot deviņas kārtas pēc Šveices sistēmas ar laika kontroli 80 min+1 par katru gājienu. Savukārt pēc tam 29. jūlijā notiks pasaules čempionāts ātrspēlē 100 lauciņu dambretē.

Pasaules kausa posmam balvu fonds ir 10 000 eiro, bet pasaules čempionātam ātrspēlē – 5 000 eiro. Sacensības tiek aizvadītas viesnīcā "Radisson Blu Latvija", kurā pagājušajā nedēļā risinājās Mihaila Tāla memoriāls šahā.


Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.