Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

100 lauciņu dambretē "Riga Open" dubultuzvaru izcīna Česnokova

Krišs Upenieks

100 lauciņu dambretē "Riga Open" dubultuzvaru izcīna Česnokova
Publicitātes foto

Noslēdzies starptautiskais dambretes turnīrs 100 lauciņu dambretē Rīga Open 2018. Turnīrs, kurš norisinājās Rīgas Tehniskajā universitātē 4 dienas no 2018. gada 19. jūlija līdz 22. jūlijam, kopumā bija sapulcinājis 95 dalībniekus no 6 valstīm.

Pārsteidzoši pirmo vietu ar 12 punktiem no 16 iespējamajiem pēc papildus rādītājiem izcīnīja Latvijas pārstāve, starptautiskā meistare, talantīgā Jeļena Česnokova.

Otro vietu ar tikpat punktiem, bet sliktākiem papildus rādītājiem izcīnīja Baltkrievijas pārstāvis Ivans Trubņikovs. Savukārt trešo vietu arī ar 12 punktiem izcīnīja Latvijas pārstāvis, starptautiskais meistars Gunārs Zālītis.

Jāpiezīmē, ka 12 punktus kopā bija savākuši 6 dalībnieki. Sacensību galvenajam favorītam, starptautiskajam lielmeistaram Raimondam Vipulim šoreiz bija jāsamierinās ar 5 vietu. Sievietēm labākais rezultāts augstāk minētajai Jeļenai Česnokovai.

Tālāk otro vietu arī ar 12 punktiem izcīnīja starptautiskā lielmeistare, Baltkrievijas pārstāve Olga Fedoroviča un trešajā vietā ar 11 punktiem Olgas māsa, starptautiskā meistare Darja Fedoroviča. Jauniešiem savās vecuma grupās sekojoši uzvarētāji: U-10 Leonardas Gudynas no Lietuvas, U-13 Jemeļjans Antonovs no Krievijas, U-16 Ivans Trubņikovs, U-19 Jeļena Česnokova.

Starp veterāniem labākais rādītājs Gunāram Zālītim. Sacīkstes tiesāja starptautiskā lielmeistare un vairākkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva. Turnīru rīkoja Dambretes Attīstības Biedrība sadarbībā ar Latvijas Dambretes federāciju un to atbalstīja Latvijas Sporta federāciju padome kā arī Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments.

Informāciju sagatavoja:
Raivis Paegle
Dambretes Attīstības Biedrības
valdes loceklis

     [+] [-]

, 2018-07-24 12:11, pirms 6 gadiem
Vīri kā ozoli, dāmas kā mežcirtēji.