Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Eiropas čempionātā Rīgā šahistes sadalīs 75 000 eiro

Eiropas čempionātā Rīgā šahistes sadalīs 75 000 eiro
Latvijas sieviešu izlase: Elīna Otikova, Laura Rogule, Ilze Bērziņa, Dana Reizniece-Ozola un Ingūna Erneste
Foto: Latvijas Šaha federācija

2017. gada 10.-23. aprīlī Rīgā norisināsies Eiropas sieviešu individuālais čempionāts šahā, kas ir nebijis notikums Latvijas šaha vēsturē. Dāmas sadalīs 75 000 eiro balvu fondu.

Turnīrs norisināsies viesnīcas "Latvija" lielākajā konferenču zālē "Omega 1", kur ir vietas līdz 150 dalībniecēm, kas arī ir plānotais dalībnieku skaits. Dalībniecēm, kam Rīgā ir nepieciešamas naktsmītnes tiek piedāvāts apmesties viesnīcā "Latvija" ar ļoti izdevīgiem noteikumiem.

Sacensību reglaments paredz 11 kārtas pēc Šveices sistēmas 12 dienās ar laika kontroli 90 minūtes uz 40 gājieniem+ 30 minūtes līdz partijas beigām + 30 sekundes par katru izdarīto gājienu, sākot no pirmā.

Turnīra balvu fonds ir 75 000 eiro, kas tiks sadalīts starp 25 balvu ieguvējām. Eiropas čempione saņems 12 000 eiro. Sagaidāms, ka turnīrā piedalīsies daudzas Eiropas vadošās šahistes.

Šīm meistarēm var sastādīt konkurenci jebkura Eiropas šahiste, neatkarīgi no titula vai reitinga. Līdz ar to organizatori aicina Latvijas šahistes izmantot unikālo iespēju piedalīties Eiropas čempionātā savās mājās, kur nav ceļošanas izdevumu un mājas sienas palīdz izcīnīt uzvaras. Tieši iespēja pašmāju šahistēm piedalīties šādā pasākumā arī ir viens no turnīra organizēšanas mērķiem. Pieteikumi turnīram ir jāiesniedz Latvijas šaha federācijai līdz februāra beigām.

Visa informācija par gaidāmo čempionātu angļu valodā ir pieejama nesen atvērtajā mājas lapā wcc2017.eu.

Gadu vēlāk Eiropas sieviešu čempionātam Rīgā sekos arī Eiropas jauniešu čempionāts vecuma grupās U8 un U18, kas 2018. gada 19.-30. augustā risināsies Starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala".

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha federācija


Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.