Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Reiznieci-Ozolu tomēr neiekļauj šaha izlasē dalībai Olimpiādē

Reiznieci-Ozolu tomēr neiekļauj šaha izlasē dalībai Olimpiādē
Izlases debitanti Linda Krūmiņa (no kreisās), Elizabete Limanovska un Arturs Bernotas
Foto: Latvijas Šaha federācija

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola tomēr nav iekļauta Latvijas izlases sastāvā dalībai pasaules šaha Olimpiādē, kas Gruzijas pilsētā Batumi noslēgsies Saeimas vēlēšanu dienā.

Latvijas Šaha federācijas valdes sēdē martā tika apstiprināti sieviešu un vīriešu izlašu provizoriskie sastāvi 43. pasaules šaha Olimpiādei, kas no 23. septembra līdz 6. oktobrim norisināsies Gruzijas pilsētā Batumi. Toreiz izlases sastāvā bija arī Reizniece-Ozola, kura iepriekšējā Olimpiādē kļuva par pasaules mediju sensāciju, kad uzvarēja tā brīža Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) dāmu reitinga līderi un pasaules čempioni Jifaņu Hou. Tāpat fakts bija ievērības cienīgs, jo Olimpiāde noslēgsies dienā, kad risināsies Saeimas vēlēšanas.

Kā ceturtdien pavēstījusi Latvijas Šaha federācija, Reizniece-Ozola tomēr nestartēs savā devītajā Olimpiādē. Paredzams gan, ka viņa uz Batumi dosies tāpat, jo Reizniece-Ozola iesaistījusies Eiropas Šaha savienības (ECU) pašreizējā prezidenta Zuraba Azmaiparašvili komandā un palīdzēs viņam priekšvēlēšanu kampaņā, bet jaunās vēlēšanas notiks tieši Olimpiādes laikā.

Vīriešu izlasē spēlēs (galdiņu secībā) lielmeistari Igors Kovaļenko (2632 FIDE punkti), Arturs Neikšāns (2561), Ņikita Meškovs (2515), Toms Kantāns (2526) un FIDE meistars Arturs Bernotas (2407). Kapteinis būs lielmeistars Edvīns Ķeņģis. Kā jau prognozēts, sastāvā nav iekļauts titulētais Aleksejs Širovs, kuram ir konflikts ar LŠF vadību.

Bernotas piedzīvos debiju, Kantāns sastāvā atgriežas pēc vienas olimpiādes izlaišanas, savukārt Edvīnam Ķeņģim šī būs debija Latvijas izlases trenera un kapteiņa lomā.

Sieviešu izlasē spēlēs (galdiņu secībā) lielmeistares Laura Rogule (2330), Ilze Bērziņa (2169), FIDE meistares Linda Krūmiņa (2100), 17 gadus vecā Elizabete Limanovska (2060) un Elīna Otikova (2095). Kapteinis, tāpat kā iepriekšējā Olimpiādē, būs lielmeistars Aloizs Kveinis (Lietuva)

Krūmiņa vietu olimpiskajā izlasē izcīnīja jau pērn, kļūstot par Latvijas čempioni, bet Limanovska to paveica šogad.

Šaha Olimpiādes tiek rīkotas ik pēc diviem gadiem. Iepriekšējās sacensībās Latvijas vīri guva 17. vietu, kamēr dāmas bija 44. pozīcijā. Latvijas komanda lielākajā šaha notikumā pasaulē ar lielākiem un mazākiem pārtraukumiem piedalās kopš pirmās Olimpiādes, kurā 1924. gadā Parīzē Hermanis Matisons kļuva par uzvarētāju individuālajā turnīrā. Savukārt līdz šim pēdējais panākums gūts 2010. gadā, kad Ilze Bērziņa izcīnīja bronzas medaļu individuālajā vērtējumā.

Savukārt komandu vērtējumā Latvija lielākos panākumus guva 1992. gadā, kad vīru komanda bija piektā, bet dāmas izcīnīja 12. vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.sahafederacija.lv/rakst...


Slēpts komentārs: portal
, 2018-06-22 02:34, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: Neesmu nekāds e-sporta aizstāvis, bet piemēram kapēc šo uzskata par sportu, bet e-sportu nē?
Šeit ir smadzenes un zināšanas jātrenē un jābūt spējām;
, 2018-06-22 02:38, pirms 6 gadiem
e-sportā, es neesmu eksperts, bet man liekas tikai džoistiks jārausta uz ātrumu un viss..... ar saprātu nekāda sakara parasti nav....
, 2018-06-22 07:13, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: Neesmu nekāds e-sporta aizstāvis, bet piemēram kapēc šo uzskata par sportu, bet e-sportu nē?
Muļķīgs jautājums, jo šahs nekad nav ticis pielīdzināts tradicionālam sportam. Kāpēc tad tas nav ziemas vai vasaras olimpisko spēļu sastāvā, kāpēc tad lai šaham būtu sava olimpiāde?
, 2018-06-22 09:33, pirms 6 gadiem
šahs, mats un pats
, 2018-06-22 09:45, pirms 6 gadiem
Nav laika spēlēt. Jāatstrādā hūtes stipendija, un jāpilda pavēles.
, 2018-06-22 12:44, pirms 6 gadiem
Ticējums. Lai visas turnīra partijas noslēgtu neizšķirti, pirms turnīra vajag nodzīt matus. Principā epilēt visu ķermeni.
Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.