Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Kovaļenko un Meškovs tiek pie uzvarām Eiropas čempionāta sestās kārtas cīņās

Krišs Upenieks

Kovaļenko un Meškovs tiek pie uzvarām Eiropas čempionāta sestās kārtas cīņās
Igors Kovaļenko
Foto: openchess.by/eurominsk2017

LETA. Latviju pārstāvošie šahisti Igors Kovaļenko un Ņikita Meškovs ceturtdien tika pie uzvarām Gruzijā notiekošā Eiropas čempionāta sestās kārtas cīņās.

Turnīrā ar 38.numuru izliktais Kovaļenko, spēlējot ar melnajām figūrām, savā sestās kāras cīņā pārspēja ar 214.numuru izlikto armēni Davidu Mirzojanu, kamēr sacensību 115.numurs Meškovs, cīnoties ar baltajām figūrām, pieveica vien 14 gadus veco krievieti Bibisaru Asubajevu.

Tikmēr pārējiem Latvijas šahistiem ceturtdien klājās pieticīgi, visiem trim ciešot zaudējumus. Ar 129.numuru izliktais Toms Kantāns piekāpās 193.numuram Emīlam Mirzojevam no Ukrainas, kamēr 204.numurs Dmitrijs Tokranovs atzina vien 13 gadus vecā azerbaidžāņa Ajdina Sulejmanli pārspēku (255.).

Visbeidzot Artūrs Bernotas, kuram ir 170.numurs, piekāpās ar 37.numuru izliktajam polim Mihalam Krasenkovam.

Eiropas čempionāta ievadā vislabāk veicās Kantānam, kurš izcīnīja uzvaras pirmajos divos mačos un sākotnēji bija starp līderiem, bet tagad viņš piedzīvojis jau trīs zaudējumus pēc kārtas un iespaidīgi zaudējis savas pozīcijas kopvērtējumā.

Kopvērtējumā pēc sešām kārtām līderi ar 5,0 punktiem ir Izraēlas šahists Tamirs Nabati un Jevgeņijs Najers no Krievijas, kamēr labākais no Latvijas tagad ir Kovaļenko, kurš ar 3,0 punktiem atrodas dalītā 177.vietā. Meškovs ar tikpat punktiem ir 186.pozīcijā, kamēr Kantāns ar 2,5 punktiem noslīdējis jau uz 193.vietu, bet Bernotas ar tikpat punktiem ir 200.pozīcijā.

Savukārt Tokranovs ar 2,0 punktiem ir 259.vietā. Sacensībām, kurās tiks aizvadītas 11 kārtas, pieteikušies 302 dalībnieki. Pērn Eiropas čempionātā Kovaļenko ieņēma 42.vietu, Artūrs Neikšāns bija 47.pozīcijā, Kantāns ierindojās 81.vietā, bet Meškovs palika 123.pozīcijā.

Latvijas sportisti Eiropas čempionātā šahā vīriešiem piedalās reti, jo pēdējo desmit gadu laikā šis ir tikai ceturtais gadījums, kad kāds šajās sacensībās aizstāv valsts godu.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-03-22 22:12, pirms 6 gadiem
Pēdējā teikumā prasās korekcija. Uzrakstīts "aizstāv", vajadzētu būt "Mēģina aizstāvēt."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja