Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kuzņecova veiksmīgākā no Latvijas arī pasaules čempionātā kadetiem ātrajā šahā un ātrspēlē

Kuzņecova veiksmīgākā no Latvijas arī pasaules čempionātā kadetiem ātrajā šahā un ātrspēlē
Latvijas jaunie šahisti Minskā. Foto: sahafederacija.lv

Pasaule čempionātā kadetiem (U8, U10, U12) ātrajā šahā un ātrspēlē, kas aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās Minskā, augstākos rezultātus no Latvijas sasniedza U10 grpas sportiste Marija Kuzņecova.

No Latvijas ātrajā šahā jeb rapidā piedalījās 12 pārstāvji, no kuriem labākie bija Marija Kuzņecova, kura ar sešiem punktiem U10 meiteņu grupā 91 dalībnieces vidū ieņēma 17.vietu, savukārt Artjoms Tolmačevs ar 6,5 punktiem finišēja 22.pozīcijā starp 205 jaunajiem censoņiem U10 zēnu grupā. Tāpat sešus punktus U10 zēnu grupā savāca Vadims Aleidzāns, kas deva 32. vietu.

Čempionāta noslēgumā svētdien notika ātrspēles sacensības, kur arī Latviju pārstāvēja 12 sportisti un labākā no mūsu valsts bija bija U10 grupas pārstāve Kuzņecova. Spēlējot pēc grafika viens zaudējums divas uzvaras, viņa deviņās kārtās ar apdomas laiku 5+2 ieguva sešus punktus un ierindojās 15.vietā. Šajā grupā tikai puspunkts mazāk un 20.vieta Naomi Maklakovai. Līdz medaļām gan bija patālu - vajadzēja astoņus punktus.

Labāko divdesmitniekā vēl izdevās iekļūt Melānijai Luīzei Jansonei, kura ar 5 punktiem finišēja 18.pozīcijā U12 grupā meitenēm (47 dalībnieces). Zēniem no mūsējiem labākais bija jaunākās plūsmas (U8) pārstāvis Romāns Tolmačevs - 5,5 punkti un 35. vieta 141 šahista vidū.

Pasaules čempionātā kadetiem kopumā startēja 1373 dalībnieki no 35 pasaules valstīm.

Šis bija jau pēc kārtas trešais rapida un blica čempionāts kadetiem un visi tie notikuši Baltkrievijas galvaspilsētā. Tomēr nākamgad tas ieplānots Grieķijā. Pirms diviem gadiem U8 vecuma grupā zēniem bronzas medaļu ar astoņiem punktiem no deviņiem izcīnīja mūsu Miķelis Vingris.

Vien pirms nedēļas Bratislavā noslēdzās Eiropas jaunatnes čempionāts klasiskajā šahā, kurā Kuzņecova ieņēma 31. vietu un arī otro gadu pēc kārtas sasniedza labāko rezultātu no mūsu valsts. Jaunajiem šahistiem starptautisko turnīru maratons turpināsies jau otrdien, kad Ķīnā sāksies pasaules čempionāts kadetiem (U8, U10 un U12) klasiskajā šahā, kurā cīnīsies seši Latvijas pārstāvji.


Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.