Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunajiem šahistiem trīs vietas desmitniekā Eiropas Savienības čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas jaunajiem šahistiem trīs vietas desmitniekā Eiropas Savienības čempionātā
Miķelis Vingris (no kreisās), Kristaps Zass, Naomi Maklakova, Emīls Jānis Mieriņš, Nellija Maklakova
Foto: Latvijas Šaha federācija

Latvijas jaunie šahisti tikuši pie trīs vietām desmitniekā Eiropas Savienības čempionātā jauniešiem, bet jau šodien Rīgā notiek atklāšanas ceremonija Eiropas jaunatnes šaha čempionātam.

Čehijā startēja Naomi Maklakova (U-8), Miķelis Vingris (U-10), Kristaps Zass (U-12) un Emīls Jānis Mieriņš (U-14).
U-8 grupā Naomi Maklakovai bija 8. vieta kopvērtējumā un 4. vieta meiteņu konkurencē. Ļoti smagas sportistei bijušas divas pēdējās partijas - nerealizēta uzvara (neizšķirts) pret Igaunijas U-8 vicečempioni meitenēm un stresaina, ar labu sākumu un bēdīgām beigām (zaudējums) pret Polijas U-8 zēnu, kurš bija pirmais pēc reitinga šajā turnīrā.

U-10 grupā Vingris bija 8. vietā kopvērtējumā un 7. vietā starp zēniem. Šahists turnīru iesāka lieliski, tad sekoja slikta pašsajūta no spiedīgajiem laika apstākļiem un divas dienas asiņoja deguns. Tikmēr U-12 grupā Zass ierindojās 10. vietā kopvērtējumā, kas atbilda viņa reitingam spēlētāju starta sarakstā.

Savukārt U-14 grupā Mieriņš bija 20. vietā kopvērtējumā un 13. vietā zēnu konkurencē. Viņš sacensību startā bija ar viszemāko reitingu.

Jau pirmdien šie sportisti sāks dalību Eiropas jauniešu čempionātā šahā Rīgā, kur kopumā piedalīsies vairāk nekā 100 Latvijas jaunieši.

Izmantotie resursi:
https://www.sahafederacija.lv/rakst...